Инсталиране Linux на флашка
Инсталиране Linux на флашка
Здравейте.
Вчера цяла вечер се мъчих да инсталирам Fedora или Ubuntu на флашка за да ги разгледам, но не става. Когато вляза в boot менюто не ми показва флашката. Не мисля, че проблема е от нея, защото наскоро преинсталирах компютъра с нея. Идея с каква програма, или и аз не знам, мога да запиша някаква линукс дистрибуция?
Благодаря.
Вчера цяла вечер се мъчих да инсталирам Fedora или Ubuntu на флашка за да ги разгледам, но не става. Когато вляза в boot менюто не ми показва флашката. Не мисля, че проблема е от нея, защото наскоро преинсталирах компютъра с нея. Идея с каква програма, или и аз не знам, мога да запиша някаква линукс дистрибуция?
Благодаря.
Поддържа защото преди 2 седмици някъде сложих Windows 7 от USB на компютъра .. много странноrosko wrote:В кое boot menu? Ако БИОС-а ти не поддържа опцията "Boot from USB", то тогава трябва да си изтеглиш и запишеш на диск PLOP boot manager, който се бутва от компакт диск и ти позволява да бутнеш и от USB..

Пробва ли тоя tutorial ?
http://www.ubuntu.com/download/desktop/ ... on-windows
http://www.ubuntu.com/download/desktop/ ... on-windows
Препоръчвам ти YUMI
Инсталирал съм какво ли не с тази програма на флашката ми и винаги работи. Просто пускаш програмата, избираш линукс дистрибуцията и ако си я изтеглил в Download папката автоматично разпознава .ISO файла и го зарежда, в противен случай ти предлага Download линк.
Инсталирал съм какво ли не с тази програма на флашката ми и винаги работи. Просто пускаш програмата, избираш линукс дистрибуцията и ако си я изтеглил в Download папката автоматично разпознава .ISO файла и го зарежда, в противен случай ти предлага Download линк.
- alex95_bg_2
- Шаман
Аз преди време се опитах да инсталирам една Linux дистрибуция на една флашка. Каквото и да правих - не се получи! Цялата работа е там, обаче, че преди няколко години друга флашка със съвсем същата Linux дистрибуция и на същия компютър беше направена стартираща успешно. При това при втория опит идеално си спомнях какво правих при първата инсталация, но това не помогна.
- StormBreaker
- Шаман