Идеи как може да стане тази галерия

Спам форум
Post Reply
User avatar
vinsbg
Гуру
Гуру
Posts: 2604
Joined: Wed Jan 28, 2009 12:21 pm
Answers: 51
Location: София
Contact:

Идеи как може да стане тази галерия

Post by vinsbg » Thu Apr 30, 2015 6:38 am

Здравейте,

поствам въпроса си тук, но ако сметне някой с права може да го премести в друг под форум. Благодаря предсварително.
Въпроса ми е следния.
Имам една галерия на темплейт с буутстрап. Галерията е малко особенна ( поне за мен ) и представлява следното.

Code: Select all

<div class="col-sm-4 col-md-4 col-lg-4 nopadding"> <!-- First Column -->

       <div class="small">

       </div>  

       <div class="large">

       </div>  

       <div class="small">

       </div>

       <div class="small">

       </div>
  </div> <!-- End First Column -->
  <div class="col-sm-4 col-md-4 col-lg-4 nopadding"> <!-- Second Column -->
       <div class="small">

       </div>

       <div class="small">

       </div>

       <div class="large">

       </div>

       <div class="small">

       </div>
  </div> <!-- End Second Column -->
  <div class="col-sm-4 col-md-4 col-lg-4 nopadding"> <!-- Third Column -->

       <div class="large">

       </div>

       <div class="small">

       </div>

       <div class="large">
            //
       </div>

  </div> <!-- End Third Column -->
Три колони от снимки и резултата е това - https://jsfiddle.net/uLwhuvyq/5/
Въпроса ми е как може да стане извеждането на снимки от базата данни и да ги подреждам във въпросната галерия.

Бях пуснал преди дни пак въпрос свързан с тази галерия, но нещо не се получи, а приключих темата.

Проблема ми е, че са 3 колони и не мога да измисля вариант как да го представя с php&mysql ..

Моля за някакви идеи? Варианта, който беше в другата ми тема ( http://web-tourist.net/forum/viewtopic.php?t=127887 ) реално работи, но проблема е, че на местата, където е large-box излизат понякога и малки снимки и не запълват бокса и остава празно място.

small-box - широки снимки с малка визочина ( хоризонтални )
large-box - дълги снимки - високи ( вертикални )...

User avatar
dakata__92
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 3336
Joined: Tue Aug 02, 2011 7:24 pm
Answers: 127

Post by dakata__92 » Thu Apr 30, 2015 7:18 am

Използвай деление с остатък или просто брояч в цикъла.
[php]
for($i=0,$c=1; $i<100; $i++,$c++){
echo '<br>'.$c==3?$c=1:$c;
}
[/php]
Така на всеки три можеш да си добавяш различен див.
[php]for($i=0,$c=1; $i<100; $i++,$c++){
if($c==3){
$c=1;
echo '<br> Нов див '.$c;
}else{
echo '<br> Стар див '.$c;
}
}
[/php]

User avatar
teroristd
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1769
Joined: Thu Feb 18, 2010 11:50 am
Answers: 83

Post by teroristd » Thu Apr 30, 2015 7:57 am

Две от колоните са му с по 4 снимки а една само е с три.

User avatar
vinsbg
Гуру
Гуру
Posts: 2604
Joined: Wed Jan 28, 2009 12:21 pm
Answers: 51
Location: София
Contact:

Post by vinsbg » Thu Apr 30, 2015 9:40 am

Първата колона е с 4 снимки, втората с 4 и 3-тата колона е с 3 пак.

1-ва колона -> хоризонтална(small), вертикална(large), хоризонтална(small), хоризонтална(small)
2-ра колона -> хоризонтална(small), хоризонтална(small), вертикална(large), хоризонтална(small)
3-та колона -> вертикална(large), хоризонтална(small), вертикална(large)

И аз мислех в началото нещо с условие и всяка Х снимка да я слага в LARGE примерно, но виждате как са разположени и не знам дали е възможно подобно условие...

User avatar
teroristd
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1769
Joined: Thu Feb 18, 2010 11:50 am
Answers: 83

Post by teroristd » Thu Apr 30, 2015 9:57 am

Според мен няма начин да се направи автоматично да се добавят снимките в подобна галерия. Ще трябва ръчно. Може и да греша но просто не виждам решението.

User avatar
Doris
Потребител
Потребител
Posts: 1102
Joined: Thu Jul 06, 2006 6:17 pm
Answers: 47

Post by Doris » Thu May 07, 2015 12:21 pm

Направи си 2 заявки - едната за малки снимки, другата за големи. И после си взимаш от малките или големите според поредния номер на снимката в галерията.

User avatar
vinsbg
Гуру
Гуру
Posts: 2604
Joined: Wed Jan 28, 2009 12:21 pm
Answers: 51
Location: София
Contact:

Post by vinsbg » Fri May 08, 2015 5:48 am

Doris wrote:Направи си 2 заявки - едната за малки снимки, другата за големи. И после си взимаш от малките или големите според поредния номер на снимката в галерията.
Мислех го този вариант, но го отхвърлих, защото в даден момент снимките ще са прекалено много и големи като обем ... и да прави по куп заявки към ралзични таблици.. не ми се струва много удачно.

Благодаря за предложението все пак.

User avatar
dakata__92
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 3336
Joined: Tue Aug 02, 2011 7:24 pm
Answers: 127

Post by dakata__92 » Fri May 08, 2015 6:55 am

Изкарай ги в един масив с по една заявка общо две и вече от масива си ги викай както ти е удобно. Тоест два масива ще направиш не един за големи и малки и на различни броячи ще ги викаш. Малко е по-завъртяно но ще стане.

Post Reply