Android socket open source

Спам форум
Post Reply
User avatar
Ticketa
Турист
Турист
Posts: 594
Joined: Mon Feb 27, 2012 1:54 pm
Answers: 24
Location: in /root
Contact:

Android socket open source

Post by Ticketa » Tue Dec 31, 2019 8:35 pm

Привет,
Опитвам се да направя андроид приложение, което да изпраща чрез socket данни за: wifi име и парола към чип esp8266 и след това да записвам данните към чипа. Също така друго приложение да не може да се вписва т.е. да прави запис или да чете в чипа.

Някой правил ли е подобно нещо или дали е ползвал отворен код на приложение? Ако да, моля да помогне :oops:

Логически го мисля,че на самия чип esp8266 трябва да има комуникация с чип който има опция за връзка със sockets. като в самия чип със сокета има данни (константа) като IP, Порт и някакъв KEY.
SOCKET чипа да играе ролята на КЛИЕНТ , андроид приложението да създава СЪРВЪР , който създава идентични данни с тези на клиента и така се осъществява връзка между клиента и сървъра. KEY ще служи за "защита" от чужди устройства/приложения.

Съответно когато сървъра и клиента осъществят връзка чрез бутон "влез/впиши се" в приложението излизат две полета: wifi ssid , wifi pass , попълват се данните и чрез бутон се изпращат към socket чипа (клиента) той от своя страна изпраща данните към esp8266 чипа, който пък се свързва с wifi. Ако данните са грешни обаче връща съобщение за невярна информация и иска нови данни.
Данните стоят записани дори след изключване на чипа в някаква буферна памет - изтриват се само чрез ресет бутон или чрез актуализиране на данните чрез приложението.

Така си го представям, така и не открих информация нито на английски нито на български език относно подобна комуникация, но това не означава че не е възможно?

pix3l
Нов
Нов
Posts: 163
Joined: Sat Oct 08, 2016 2:31 pm

Re: Android socket open source

Post by pix3l » Wed Jan 01, 2020 11:34 am

А когато приложението не работи, клиентът напразно ще се опитва да се свърже. Според мен е по-добре да обърнеш ролите.

Post Reply