Коронавирус що е то и психоза

Спам форум
User avatar
Ticketa
Потребител
Потребител
Posts: 622
Joined: Mon Feb 27, 2012 1:54 pm
Answers: 24
Location: in /root
Contact:

Коронавирус що е то и психоза

Post by Ticketa » Sat Mar 14, 2020 8:39 pm

Каква ви е личното мнение относно коронавирус ? Имали доста стресирани и психически лабилни хора около вас ?

Хората тотално са полудели и се страхуват. Вместо да бъдат отговорни. Ясно е че ще се откраднат пак едни пари, че някоя друга далавера ще се "замаже" и ще има така наречените "косвени жертви" :hand: аз лично смятам, че всичко умишлено се създава.

Струва ми се , че се задава нов световен ред. Нещата ще се пренаредят като през времето на Чърчил и Европа ще бъде разкъсана.
Ще има договорка между САЩ,. Англия, Франция , Германия и Русия. Русия "внедри" (президенти и министри) доста свои представители "агенти" през годините и ми се струва че бг ще е преместят към Евразийския съюз (или както е там, който беше активизиран доста скоро 2-4 г по усилено.)

Никой няма да пита съгласни ли сте или не, а ако ви пита то е просто да се отчете дейност,че са ви питали. Просто следя фактите и не ангажирам никого със собственото си мнение :idea: Прави впечатление дори поевтинената рубла и изкупуването на държавните предприятия отново от държавата (частното става държавно)

В България държавата едва ли ще поеме разходите(както е редно за всички) за заеми, осигуровки, наеми на търговци и ит самоосигуряващите и въобще като цяло - цялата работа просто смърди.

User avatar
muti
Турист
Турист
Posts: 284
Joined: Thu Nov 14, 2019 7:03 am
Answers: 2

Re: Коронавирус що е то и психоза

Post by muti » Sun Mar 15, 2020 12:22 pm

Народа се е побуркал направо ...
В хранителните магазини и аптеките се пазарува като за последно. После между 30 и 50% от храната ще бъде изхвърлена.
Основно "Хобит 19" удря възрастните хора (50+), за съжаление това са над 50% от населението на милата ни родина.

User avatar
Windboy
Потребител
Потребител
Posts: 762
Joined: Tue Jan 02, 2007 3:21 pm

Re: Коронавирус що е то и психоза

Post by Windboy » Sun Mar 15, 2020 2:11 pm

Според мен не е лоша идея да си стоим по къщята докато отмине :)

gdpr
Нов
Нов
Posts: 4
Joined: Mon Mar 16, 2020 10:44 am

Re: Коронавирус що е то и психоза

Post by gdpr » Mon Mar 16, 2020 2:30 pm

Искрено се надявам да не се разпространи в цяла България защото тогава единственото което ще спаси нашите по-възрастни роднини е този който е над нас.

Вземете за пример Италия?! В Италия имат изключително добра и развита здравна система а изведнъж от този наплив на болни хора издъхна?

Какво би се случило в България ако последва примера на Италия?

User avatar
Ticketa
Потребител
Потребител
Posts: 622
Joined: Mon Feb 27, 2012 1:54 pm
Answers: 24
Location: in /root
Contact:

Re: Коронавирус що е то и психоза

Post by Ticketa » Fri Mar 20, 2020 4:28 pm

Все пак съм на мнение , че тук нещата са по-големи от вируса .

Мащабно как виждате нещата?

От понеделник имах информация , че областните градове ще ги затворят и то стана факт.

User avatar
muti
Турист
Турист
Posts: 284
Joined: Thu Nov 14, 2019 7:03 am
Answers: 2

Re: Коронавирус що е то и психоза

Post by muti » Sat Mar 21, 2020 5:44 am

Аз съм на мнение че много по-рано трябва да станат нещата за да се реши проблема. Пълна карантина на всички градове, хората да не се местят из страната, и забрана за излизане по улиците за 1-2 седмици и ще се локализират болните и ще се вземат мерки. А това нещо се прави постепенно и само се удължава агонията. Всички държави стигат до пълната карантина но вместо да се направи това нещо в ранен етап то се отлага.

User avatar
dakata__92
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 3388
Joined: Tue Aug 02, 2011 7:24 pm
Answers: 128

Re: Коронавирус що е то и психоза

Post by dakata__92 » Fri Apr 03, 2020 6:39 am

Казуса не е толкова лесен. Да кажем, че до момента ние се справяме добре! Обаче, проблема не сме само ние. Ако нашата държава се справи дай Боже добре и бързо, това не означава, че всичко ще е както преди. Ако нашата Българска популация е наред, проблема ни е, че съседите може да не са здрави. Това означава, че ще трябва не армията ами и ние самите да идем да пазим границите от външен вносител на вируса. До момента според мен за първи път можем да бъдем давани, като пример за взети навременни мерки и то от така оплютата ни здравна система. Всички ще преболедуваме, това е факт, молим се да имаме скоро ваксина, която да ни изгради имунитет. Ако в момента малкият и среден бизнес не разберат сами, че това положение няма да се реши със щракане на пръсти и не се реорганизират, то рецесията ни е сигурна. Жалко е, но е и факт, че в момента сме деморализирани и това пречи на здравия разум да надделее за много неща.

User avatar
muti
Турист
Турист
Posts: 284
Joined: Thu Nov 14, 2019 7:03 am
Answers: 2

Re: Коронавирус що е то и психоза

Post by muti » Fri Apr 03, 2020 10:57 am

Проблема е че малкият и среден бизнес ще пострадат и то много. Аптеки, хранителни магазини, магазини за компютри и техника ще се справят добре, даже да на доста добра печалба минимум по 2 и нагоре. Но много други свери като спорт, хотели и подобни или ще фалират или ще са в заеми да доста време напред. Не всеки може да работи "work from home" и това е проблема.
В общи линии не сме усетили нещата все още защото заплати и всичко върви с един месец на зад, но след още месец нещата ще са съвсем други.

User avatar
Ticketa
Потребител
Потребител
Posts: 622
Joined: Mon Feb 27, 2012 1:54 pm
Answers: 24
Location: in /root
Contact:

Re: Коронавирус що е то и психоза

Post by Ticketa » Sat May 23, 2020 2:54 am

Картите на масата бяха раздадени и започна играта.

Помислете и колко нови обществени поръчки с измислени критерии ще се пуснат.

За какво ли не. От горива до работно облекло. Какво ли може да се обърка?

И вярвайте, че тези, които предлагат национализацията, мислят само за общественото благо. Въобще нямат задни мисли да уредят съпартийците си на топли места, а те после да им отчисляват комисиони. Историята показва, че ни управляват само честни хора, на които такива неща не им минават през ума.

Мислех, че сме научили някои уроци от миналото. Явно ще трябва да се връщаме отново на тях.

Или гледаме поставянето на нов вид основа за комунизъм или гледаме как шепа хора ще крадат още повече.

Първия експеримент беше да се одържави националната лотария (нямаше лошо, видя се реакцията - никаква), сега обаче наблюдаваме Държавен капитализъм който е вреден за нашата малка държава, особено от факта ,че държавата се управлява лошо. Ние не сме правова държава. Към този момент се СИМУЛИРА , че държавата работи добре. Пресен пример са битовата престъпност , корупцията на високо ниво, ниската култура и липса на любезност сред хората. Една от причините е , че политиците играят ролята на доброто и лошо ченге (уж опозиции ама не точно). Заформят се измислени протести с цел внушаване на идеи и голяма част от хората следват тези внушения. Гледаме един руски модел на работа в момента - работа = управление. Който е ходил по далеч от Москва, Санкт Петербург със сигурност е видял истинското състояние на бедния руснак жалещ с шише водка мъката си. Освободителите ни, са роби. Роби на собственото си управление. Както наша народ на собствените си политици. Да. Роб не с вериги , а роб без достойнство и чест. Роб без желание за прогрес. Нищо лично към раша, Достоевски и Толстой са ми любими писатели.


Твърде вероятно е предприятието (ВиК и Новото държавно предприятие за бензиностанции) да бъдат източвани , ако не в началото то в следващите 5-10г на принципа вход-изход.
Класически метод за източване на държавни предприятия.
И най-очевадното е , че предприятието НЕ МОЖЕ да фалира и може да работи на ЗАГУБА и да му се наливат пари от държавния бюджет (Горанов го каза и всички медии го отразиха) , което всеки един здраво мислещ предприемач знае че предприятие работещо на ЗАГУБА е - дупка. Дупка за източване.

Лошото е че тези държавни предприятия се правят или с цел връщане към комунизма (пилотен проект Евразия) или стратегически ход за харесване на аудиторията търсеща мило и драго по носталгия на държавни комунистически предприятия.

Лошото е , че повечето хора не разбират основното нещо. Те виждат работещо предприятие, продукти, услуги , контакти. Някакви цифри. Но когато тези цифри се различават от реалните (трупане на загуби) означава че това предприятие работи на гърба на всеки един дънакоплатец

Защо дънакоплатеца да плаща на лош стопанин (олигарх, политик или предприемач?) Няма логика.

БДЖ е източвано от години , наливат му се финансови инжекции , файдата е че продължава да се източва.

Управляващата сила ще съсипе държавата , ако хората сами не осъзнаят вредата от това лошо управление

Та този COVID започна да му излиза края. Виждаме и резултата.

Ако мислите, че това не може да работи, погледнете колко прекрасно се справят държавната енергетика, общинската "Топлофикация", БДЖ, ВиК, Банката за развитие, как БНТ е рупор на истината и как всички сделки с държавата са на голям плюс. Не за нея.

Остават Хоремаците, ТКЗС

За хората под 30 години препоръчвам да проверят изразите Младежка република, плавателен канал София, трудови войски и другите. Може да им потрябва.

User avatar
djman
Гуру
Гуру
Posts: 2831
Joined: Sat Sep 12, 2009 8:07 am
Answers: 110

Re: Коронавирус що е то и психоза

Post by djman » Sat May 23, 2020 11:32 am

Интересно. Виждам подобни писаници като горната сравнително често, и то не само от българи за България, от испанци за Испания, например, също. Така ли влияе продължителното стоене вкъщи?

Post Reply