Коронавирус що е то и психоза

Спам форум
User avatar
Ticketa
Потребител
Потребител
Posts: 622
Joined: Mon Feb 27, 2012 1:54 pm
Answers: 24
Location: in /root
Contact:

Re: Коронавирус що е то и психоза

Post by Ticketa » Sat May 23, 2020 6:56 pm

djman wrote:
Sat May 23, 2020 11:32 am
Интересно. Виждам подобни писаници като горната сравнително често, и то не само от българи за България, от испанци за Испания, например, също. Така ли влияе продължителното стоене вкъщи?
Там е работата, мнението ми се базира на база разговори с хората и факти от политиката (не слухове), а не вкъщи както смяташ ти. Социални мрежи не ползвам(бликано е от фейк новини и тролове).

Има нотка ирония в горното ми мнение(преди твоето).

Мнението ми е че на Българина всеки за всичко му е виновен, но не и той самият.
Диджей, уважавам диалога , какво е твоето мнение ? Вероятно имаш своя гледна точка, каква е тя?

Относно темата за държавния капитализъм , накратко а обяснено в уикито. https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%94% ... 1%8A%D0%BC

Интересно четиво: https://geopolitica.eu/spisanie-geopoli ... apitalizam


Другото нещо е отново руската хибридка относно 24 Май.

Та нали българите приемаме и развиваме тази писменост през 9 век, когато в Първото Българско царство се развиват книжовни школи и се строят крепости и манастири. Държавната подкрепа, която българският свети Цар Борис-Михаил и неговият син Симеон Велики, дават на делото на Светите братя и техните последователи, ни дава с основание правото на национално самочувствие и гордост, че и „ний сме дали нещо на света…“

Годината на създаване на българската (БЪЛГАРСКАТА, а не славянската!) писменост е 855. По това време Първото Българско царство започва своя културен разцвет. По същото време територията на Подмосковието се обитава от полудиви племена, живеещи в землянки или наколни жилища. Там държава няма, за култура и духовност може да се говори на нивото на племенно- обшинния бит. Колко нагли трябва да са лидерите на Кремъл, за да твърдят, че славянската писменост е с руски произход? Нима не знаят, че една писменост се създава в отговор на управленските нужди на държавата? Нима не знаят, че по това време руска държава няма? Дори и най-фанатизираният русофил сред нашите историци, акад. Марко Марков предпочита да мълчи по този въпрос. Защото знае горните неоспорими исторически факти

Ако е празник на славянската писменост, значи днес трябва да празнуват и словаци, чехи, поляци, хървати,словенци, а те май не ползват кирилицата;

И монголците ли спадат към славяните? Защото монголците пък използват кирилицата, а тази „славянска“ азбука, се използва и от таджики, молдовци, казахи, узбеки, киргизи и други народи. Какви славяни са те, и защо тогава ползват уж славянската азбука, която не се позлва в чисто славянските Чехия, Словакия и Полша, на чиито територии (не само), са живеели древните славяни.

Не изопачавайте този истински и светъл български празник! И, моля ви, престанете да му лепите нищо не означаващото „Ден на славянската писменост“!!!! Народе??!!

User avatar
djman
Гуру
Гуру
Posts: 2831
Joined: Sat Sep 12, 2009 8:07 am
Answers: 110

Re: Коронавирус що е то и психоза

Post by djman » Sat May 23, 2020 9:48 pm

Не разбирам от история, защото не я обичам - според мен всеки я променя както му е удобно. Така че нищо не мога да кажа по това кое чие е - нека празнува всеки, който иска. ("Подмосковието се обитава от полудиви племена" - това за Киевска Рус ли е?)

Относно темата - значи правилно съм усетил иронията :)

Дали вируса е създаден от някого с цел или е възникнал от самосебе си, каква е целта (ако има такава), никога няма да разберем. Не виждам смисъл и да се развиват всякакви конспиративни теории (освен за забавление?)

Съгласен съм че пак "някакви сделки се въртят", а по-добро време сега едва ли е имало скоро. И какво да направим ние, обикновените хора? Да се ядем по форумите и социалните мрежи. Не виждам смисъл от такива дискусии (не като тази тук), особено когато (както ти каза) е пълно с ботове и тролове (платени и безплатни). Далеч от политиката и живота е по-спокоен. (Между другото "разговори с хората" не винаги е по-хубаво, защото същите тия хора черпят информация от социалните мрежи.)

А това защо подобни правителства продължават да управляват, защо хората не се вдигат - никой не иска големи промени, страх ги е от неизвестното. Основните нужди на повечето хора са задоволени, че и отгоре. От време на време се правят някакви протести, после пак се избират същите... То няма и други. А ще се промени ли нещо изобщо? "Българина всеки за всичко му е виновен, но не и той самият" - съгласен, именно за това не мисля, че нещо би се променило в скоро време. Това изречение сигурно всички българи го знаят и пак продължават по същия начин.

Освен държавния капитализъм, има и много хора, които смятат че ще ги чипират. :roll: Разбирам хората - постоянно ги лъжат, ето че и започват да измислят такива неща. За държавния капитализъм поне звучи по-достоверно.

User avatar
Ticketa
Потребител
Потребител
Posts: 622
Joined: Mon Feb 27, 2012 1:54 pm
Answers: 24
Location: in /root
Contact:

Re: Коронавирус що е то и психоза

Post by Ticketa » Sun May 24, 2020 8:12 am

Киевска Рус - да
Дали вируса е създаден от някого с цел или е възникнал от самосебе си, каква е целта (ако има такава), никога няма да разберем. Не виждам смисъл и да се развиват всякакви конспиративни теории (освен за забавление?)
Реално има много хипотези, ние вероятно можем да предполагаме или просто да продължим напред. Смятам, че не трябва да оставаме безразлични към подобни теми. Тук не говоря да спорим и да налагаме мнения. Съвсем различно имам предвид .
Съгласен съм че пак "някакви сделки се въртят"
От рибари съм чул , ме в мътна вода много риба се лови.
И какво да направим ние, обикновените хора?

Може би , да търсим истината? Което не е лесно. Истината е познание и осъзнаване, израстване. Тогава ще имаме отговор?
Да се ядем по форумите и социалните мрежи.
Това е без смисъл , яденето(спор, ако имаш предвид). Няма логика, а загуба на време. Диалога е важен , спора не.
Далеч от политиката и живота е по-спокоен
Самата истина. Политиката е мръсна работа доказана през годините
(Между другото "разговори с хората" не винаги е по-хубаво, защото същите тия хора черпят информация от социалните мрежи.)
Вярно, но трябва да умееш да игнорираш и филтрираш информацията от разговорите. Иначе е опасно както сам каза
А това защо подобни правителства продължават да управляват, защо хората не се вдигат - никой не иска големи промени, страх ги е от неизвестното. Основните нужди на повечето хора са задоволени, че и отгоре. От време на време се правят някакви протести, после пак се избират същите... То няма и други
Подкрепям. Истина.
има и много хора, които смятат че ще ги чипират. Разбирам хората - постоянно ги лъжат, ето че и започват да измислят такива неща. За държавния капитализъм поне звучи по-достоверно.
От 1г(+/-) сме започнали монтиране по центрове на 5G в Англия , до момента идеята е автоматизация и бърза ускорена връзка. Доста спекулации имаше и продължава да има за 5G , хипотези за убийство , облъчване и т.н.
Относно чипирането , аз не вярвам в него. Когато попитам някой с подобна теория например: Кой го казва това нещо(информацията)? А той(повечето не посочват личност) какъв е с какво се е доказал? Какви доказателства има за чипирането?

И те забиват. Не могат да отговорят. В Интернет попаднах на снимки уж с биочиповете, голяма част приличат на снимки които съм гледал при научни разработки по био инжетерство по лекции или експерименти вкъщи.
Общо взето , това чипиране на този етап няма как да стане. След 100г нямам представа , не съм и врачка. Но знам друго, човека като човек е своенравен и не всеки ще се чипира дори след 10-50-100-1000г.

Смятам , че целия филм е създаване на паника, ти какво мислиш по тази тема?

User avatar
djman
Гуру
Гуру
Posts: 2831
Joined: Sat Sep 12, 2009 8:07 am
Answers: 110

Re: Коронавирус що е то и психоза

Post by djman » Sun May 24, 2020 5:20 pm

Ticketa wrote:
Sun May 24, 2020 8:12 am
Смятам , че целия филм е създаване на паника, ти какво мислиш по тази тема?
Предприетите мерки от повечето държави или възникването/създаването на вируса?

User avatar
Ticketa
Потребител
Потребител
Posts: 622
Joined: Mon Feb 27, 2012 1:54 pm
Answers: 24
Location: in /root
Contact:

Re: Коронавирус що е то и психоза

Post by Ticketa » Sun May 24, 2020 5:28 pm

Имах предвид , какво ти е мнението относно нашумялото "чипиране" , въпреки че самата тема е кратка.

Относно COVID-19 ако имаш какво да кажеш го кажи, все пак форума и темата е за това.

Между другото исторически през 14век около 1346-1358 (не помня с точност годината) избухва Черната Чума , черната защото лимфните възли се подуват и почерняват.
Същата Черна Чума била "пренесена" от татарите , които идвали от китайско, пренесли чумата на о. Крим, от там като избухнала епидемията се разбили на 12 галерии и започнали да обикалят Европа , така огнището се прехвърлило в Европа.
Счита се, че затова през ХІV век Балканите се обезлюдяват на около 50%. Това е една от основните причини за успеха на турци при завладяването на България и падането ни под турско робство.

Интересната случайност с днешния COVID-19 е че най-засегнатите държави са: Италия, Франция, Испания, Англия заради самите им пристанища.

User avatar
djman
Гуру
Гуру
Posts: 2831
Joined: Sat Sep 12, 2009 8:07 am
Answers: 110

Re: Коронавирус що е то и психоза

Post by djman » Sun May 24, 2020 5:45 pm

Темата с чипиране е смешна, а това че толкова хора вярват е тъжно. :roll:

В информационната ера сме, и както виждаме - информацията е опасно оръжие. 5G е друг пример за това - едни са спокойни, че няма нищо страшно, а други чупят антени. И двете крайности са неприемливи за мен. Но пак опираме до това, че малко зависи от нас.

User avatar
muti
Турист
Турист
Posts: 284
Joined: Thu Nov 14, 2019 7:03 am
Answers: 2

Re: Коронавирус що е то и психоза

Post by muti » Mon May 25, 2020 5:05 am

За 5G много се изписа че е ричина за коронавируса но доказателствата сочат обратното.
За чиповете инсталирани в главите ни заедно с ваксината също е много нашумяла тема и хората са се вкарали във филма ... че еди си кои щял да пуска 50 спътника и с тях да следели хората. Не че в момента ако искат могат да следят всеки и навсякъде, технологиите са доста напреднали.
Спекулации много но истината е някъде там ....

uphero
Потребител
Потребител
Posts: 799
Joined: Mon Feb 20, 2012 12:26 pm
Answers: 35
Location: Казанлък
Contact:

Re: Коронавирус що е то и психоза

Post by uphero » Mon May 25, 2020 5:50 am

Всичкия фейк идва от Русия.

User avatar
Ticketa
Потребител
Потребител
Posts: 622
Joined: Mon Feb 27, 2012 1:54 pm
Answers: 24
Location: in /root
Contact:

Re: Коронавирус що е то и психоза

Post by Ticketa » Mon May 25, 2020 6:58 am

muti wrote:
Mon May 25, 2020 5:05 am
че еди си кои щял да пуска 50 спътника и с тях да следели хората.
Това най-много ми е забавното във филма :lol:

User avatar
deam0n
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 3045
Joined: Sat Oct 01, 2005 4:33 pm
Answers: 204
Location: Шопландия
Contact:

Re: Коронавирус що е то и психоза

Post by deam0n » Tue May 26, 2020 8:50 am

За кво да ни чипират, като всеки сам си носи доброволно чипа в джоба..

Post Reply