Page 1 of 1

Онлайн обучение по програмиране.

Posted: Mon Apr 13, 2020 2:37 pm
by xyz1
Мисля да започна осъществяването на онлайн обучение по програмиране. Идеята е да се заложи на конфигурирането на цялостна компютърна платформа, която преди началото на курса да се продава на съответния обучаван. През нея да се извършва обучението, а след него обученият може да си я ползва за свои нужди.

Причината за такъв подход е в това, че искам да постигна много добро ниво на преподаване, а на системите на потребителите нещата не се получават така. Нещо все не работи, или работи зле. Не се инсталира и куп други проблеми. Освен всичко други голяма част от младите вече нямат настолни компютри и реално няма на какво да им преподаваш.

Какво мислите относно тази идея? Какви са предимствата и недостатъците й?

Re: Онлайн обучение по програмиране.

Posted: Mon Apr 13, 2020 4:28 pm
by uphero
Docker

Re: Онлайн обучение по програмиране.

Posted: Tue Apr 14, 2020 5:14 am
by xyz1
uphero wrote:
Mon Apr 13, 2020 4:28 pm
Docker
Никак не е лошо това предложение, поне на първо време или за начални експерименти.

От друга страна по този начин има неща, които не могат да се постигнат. Например не харесвам вариантът при който обучението се заплаща явно. Ако продаваш компютърна система, тогава цената може да е включена в изделието, а може и да не изглежда, че я има, но тя да си присъства реално. Примерно намираш в магазина на някоя компютърен търговец нужната компютърна конфигурация и виждаш каква е цената. След това поръчваш по-голямо количество, но не от търговеца, а по-директно от дистрибутор на стоката. Така в последствие продаваш на обучавания на цената на търговеца, но на теб ти излиза по-евтино и печелиш от разликата.