Случайно избрана тема

Готови за използване кодове
Post Reply
3AKOHA
Нов
Нов
Posts: 21
Joined: Sat Sep 15, 2012 9:28 am

Случайно избрана тема

Post by 3AKOHA » Wed May 01, 2013 6:21 am

Здравейте,
някой ще ми помогне ли с този код, искам да изкарва само една тема избрана от дадения форум при всяко презареждане да е различна темата.
Благодаря предварително!
[php]<?php

$limit = 5;

mysql_connect("localhost","...","...");
mysql_selectdb("...");

$zaiavka=mysql_query("
SELECT p.post_text, t.topic_title, t.topic_first_poster_name, t.topic_time FROM phpbb_posts p, phpbb_topics t
WHERE p.post_id = t.topic_first_post_id AND p.forum_id = 29 AND t.topic_id = p.topic_id
ORDER BY t.topic_time DESC LIMIT $limit") or die(mysql_error());

while($row = mysql_fetch_array($zaiavka)) {
$zaglavie = $row['topic_title'];
$sudurjanie = $row['post_text'];
$avtor = $row['topic_first_poster_name'];
$data = date("d.m.Y - H:i:s", $row['topic_time']);

echo "<b>$zaglavie</b><hr /> Автор: <b>$avtor</b> / Дата: $data <br><br>$sudurjanie<br /><br /><br />";
}

?>[/php]
Last edited by 3AKOHA on Sun May 12, 2013 7:41 am, edited 2 times in total.

User avatar
Hous
Гуру
Гуру
Posts: 2538
Joined: Sat Mar 22, 2008 9:19 pm
Answers: 111
Location: У нас

Post by Hous » Wed May 01, 2013 7:27 am

Code: Select all

ORDER BY t.topic_time DESC LIMIT $limit
го направи

Code: Select all

order by RAND&#40;&#41; LIMIT $limit

3AKOHA
Нов
Нов
Posts: 21
Joined: Sat Sep 15, 2012 9:28 am

Post by 3AKOHA » Sun May 12, 2013 7:43 am

Да стана , а как да изкарам към всяка тема и линк директно към нея в форума и да изкарва bbcodes. Надявам се да не ви затрудня.
Благодаря предварително.

3AKOHA
Нов
Нов
Posts: 21
Joined: Sat Sep 15, 2012 9:28 am

Post by 3AKOHA » Fri May 17, 2013 3:42 pm

Някой ще ми помогне ли с този проблем.
Благодаря за което.

Post Reply