Инкубаторен проект.

Предложения / Коментари / Въпроси и тн......
Post Reply
xyz1
Нов
Нов
Posts: 180
Joined: Wed Jul 29, 2009 11:01 am

Инкубаторен проект.

Post by xyz1 » Mon Aug 24, 2020 4:44 am

В темата Инструменти в помощ на потребителите се дава идея как сайтът тук може да бъде по-полезен. Идеята на настоящата тема е да се осъществи още една стъпка напред в това отношение, но вече да е най-много полезна за начинаещите.

Първо да спомена, че заглавието е с леко рекламна насоченост, а не представлява точно представяната идея тук. Тя се състои в това да се закупи за 20 лева VPS хостинг, който в последствие да се раздели на 10 парчета споделен хостинг. Последният е чисто за учебни цели, но целта е да може да се показва публично и към него да са интегрирани някои екстри за обучаемите.

Например идеята е да се създаде от нулата множество базов вид системи като: форум система, wiki система, система за социална мрежа, блог система и т. н. Всяка такава да може да се интегрира към споделените хостинги, които от своя страна ще притежават контролен панел, който също идеята е да се създаде от нулата като базова функционалност.

Идеята на споменатите web проекти за базов софтуер е последният да се превърне във важна част от процес на обучение на новопостъпващите. Така например даден урок става доста по-полезен, ако се демонстрира дадена web функционалност да се приложи именно на такъв проект. Освен това тези базови софтуера трябва да са разделени на така наречените "технологични стъпки". Идеята е да имаме последователност от варианти с нарастваща функционалност. По принцип такава последователност са версиите на продуктите, но тук говорим за нещо малко по-различно - идеята е всеки продукт (на всяка технологична стъпка) постепенно да се усъвършенства с времето, а не да бъде началните варианти да се застинал остарял вариант с лоша структура и вероятно бъгове.

pix3l
Нов
Нов
Posts: 163
Joined: Sat Oct 08, 2016 2:31 pm

Re: Инкубаторен проект.

Post by pix3l » Fri Aug 28, 2020 8:50 am

Почвай, аз ще ти дам 20лв.

xyz1
Нов
Нов
Posts: 180
Joined: Wed Jul 29, 2009 11:01 am

Re: Инкубаторен проект.

Post by xyz1 » Sat Aug 29, 2020 3:15 am

pix3l wrote:
Fri Aug 28, 2020 8:50 am
Почвай, аз ще ти дам 20лв.
Почвам като намеря и хора (които да се учат), а офертата определено си струва. За колко време е в сила?

Post Reply