Как да пуснем IRC Сървър.

За всичко свързано с mIRC
LuXiRiS
Турист
Турист
Posts: 334
Joined: Tue Feb 06, 2007 6:03 pm

Post by LuXiRiS » Sun Mar 04, 2007 8:02 pm

Мерси за инфото!

User avatar
Smirnoff
Гуру
Гуру
Posts: 2727
Joined: Mon Jun 05, 2006 6:33 pm
Answers: 59
Location: web-tourist.net
Contact:

Post by Smirnoff » Sun Mar 04, 2007 8:04 pm

LuXiRiS wrote:Мерси за инфото!

Моля.
Може да попитате в Софтуер/Хардуер за тия домейни,
просто не виждам друг раздел за тях или може би PHP раздела :shock:

User avatar
fena
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 2612
Joined: Sun Sep 25, 2005 10:14 pm
Answers: 15

Post by fena » Sun Mar 04, 2007 10:26 pm

Интересно...всичко правя по план, а когато пуснa ircd.exe нищо не става, освен да се отвори 1 конзола и да се затвори...после немога да се свържа към сървъра, а и в Task manager не показва да има процес ircd.еxe?!?

User avatar
Smirnoff
Гуру
Гуру
Posts: 2727
Joined: Mon Jun 05, 2006 6:33 pm
Answers: 59
Location: web-tourist.net
Contact:

Post by Smirnoff » Sun Mar 04, 2007 10:38 pm

fena wrote:Интересно...всичко правя по план, а когато пуснa ircd.exe нищо не става, освен да се отвори 1 конзола и да се затвори...после немога да се свържа към сървъра, а и в Task manager не показва да има процес ircd.еxe?!?


Нещо си оплескал.
Виж дали си го разархивирал в C:/
аз само свалям сървъра от линка слагам го
в C:/ и пътя става така C:\hybrid7_rus1[1].2
После влизам кликам 2 пъти на IRCD-то ,
отваря се и се затваря конзолата и вече
имам сървър. После влизам в мирката и пиша :
/server localhost и ме свързва.

Не знам при теб защо дори не показва
че имаш работещ процес. Освен
да си го сложил другаде освен в C:/
не виждам къде може да е проблема. :shock:

Goduser
Нов
Нов
Posts: 71
Joined: Sun Nov 12, 2006 10:15 pm
Location: Стара Загора
Contact:

Post by Goduser » Mon Mar 05, 2007 6:27 pm

При мене няма абсулутно никви проблеми при инсталирането на сървара за IRC.Само моля ви обеснете за инсталирането на cs..ns...и така.. и как мога да си влезна като админ паролата на спуфа ми е 123456 и никои не ми отговори.. :(

User avatar
Smirnoff
Гуру
Гуру
Posts: 2727
Joined: Mon Jun 05, 2006 6:33 pm
Answers: 59
Location: web-tourist.net
Contact:

Post by Smirnoff » Mon Mar 05, 2007 7:31 pm

Goduser wrote:При мене няма абсулутно никви проблеми при инсталирането на сървара за IRC.Само моля ви обеснете за инсталирането на cs..ns...и така.. и как мога да си влезна като админ паролата на спуфа ми е 123456 и никои не ми отговори.. :(


След като паролата ти е 123456 на спууфа, и идента е
както си го нагласил(не знам как ти е) влизаш в една
мирка после цъкаш на сървъри и даваш добавяне,
попълваш си всичко като на Парола пишеш
паролата на спууфа ти, демек 123456 :)

kzteam
Турист
Турист
Posts: 567
Joined: Thu Feb 08, 2007 8:52 pm

Post by kzteam » Mon Mar 12, 2007 7:32 pm

Много Много добро инфо :) :D

User avatar
Access
Потребител
Потребител
Posts: 984
Joined: Wed May 10, 2006 12:40 pm
Location: Враца

Re: Как да пуснем IRC Сървър.

Post by Access » Mon Mar 12, 2007 9:28 pm

Smirnoff wrote:Това е темата по урока.
Преди да питате моля прочетете внимателно всичко
защото е описано по-подробно и мисля че ще си
откриете проблема.

Благодарности на GolDeN_BoY05 !!!
Много от обясненията съм ги оставил както ги е написал
GolDeN_BoY05 във самият конфигурационен файл.

Просто съм ги оцветил в червено за да го забележат
и най кьоравите.
Каквото няма обяснено значи не трябва да се променя.
Ако имате други въпроси тогава питайте ще се помъчим
да помогнем. По късно може да сложим тема и :
"Как да пуснем сервизи"

Всичко е описано в ircd.conf файла !!!
но аз съм го обеснил пак и премахнах обесненията от конфа
за да го има за по сигурно.

Инфо за Сървъра:
########################################################
## SERVER INFO ##
########################################################
serverinfo {
name = "irc.ragamuffin-bg.com"; - името на сървъра
description = " The torbalan of IRC "; - описането на сървъра
network_name = "NETbg"; - мрежата на сървъра
network_desc = "NETbg NetWorK"; - описане на мрежата
hub = no; - тук пишете дали сървъра е хъб или не, оставете така.
max_clients = 1000; - колко най-много клиенти може да има сърв-а
};


Инфо за администратора:
########################################################
## ADMINISTRATOR INFO ##
########################################################
admin {
name = "Sashko Bombashko "; - името на админа
email = "Admin@ragamuffin-bg.com"; - емайла на админа
description = "Zlo, dobro, vsichko vuv edno... "; - Описание на админа

};


Спууфове :
########################################################
## SPOOFS ##
########################################################
auth {
user = "*Идент@*"; - идента на който е спууфа
spoof = "Spoof-a na user-a"; - Тук пишете желания от вас хост(spoof-a)
have_ident = no;
class = "opers";
spoof_notice = yes;
password = "pass-a na user-a"; - Тук пишете паролата за хоста(spoof-a)
exceed_limit = yes;
kline_exempt = yes;
gline_exempt = yes;
};


Свързване с други сервизи/сървъри:
#######################
## CONNECTS ##
######################################################
#Примерна линия за свързване с други servers/services#
######################################################
connect {
name = "services.bg"; - пишете името на server-a/services
host = "127.0.0.1"; -ИП-то на server-a/services
send_password = "aushwitz"; - парола за линк(Например links)
accept_password = "auschwitz"; - Същото както горното със същата парола
port = 6667;
hub_mask = "*";
class = "server";
autoconn = yes;
compressed = no;
cryptlink = no;
};


Описване на оператори и администратори:
###################
## Include lines ##
###################
operator {
name = "Amidamaru"; - Тук пишете ник-а на администратора
user = "*";
password = "QjIdbQBZF6vQM";
# След като сте пуснали сървъра пишете /mkpasswd парола
# сървъра ще ви върне обратно паролата, но криптирана
# копирате я и я поставяте на мястото на QjIdbQBZF6vQM :)

class = "opers";
global_kill = yes;
remote = yes;
kline = yes;
unkline = yes;
gline = yes;
die = yes;
rehash = yes;
nick_changes = yes;
admin = yes;
};


Супер е, ама това обяснение, защо не го сложите и в урока ? :?:

User avatar
Smirnoff
Гуру
Гуру
Posts: 2727
Joined: Mon Jun 05, 2006 6:33 pm
Answers: 59
Location: web-tourist.net
Contact:

Post by Smirnoff » Tue Mar 13, 2007 5:08 am

в урока има линк и за да не става много спам във формата
по на долу :wink:

Bummer
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1744
Joined: Tue May 22, 2007 9:08 am
Answers: 53
Contact:

Post by Bummer » Sat Jun 02, 2007 10:02 am

имам един въпрос - какво да въведа на спууф сървър и на хост ?

Post Reply