субтитри във flash player

Уроци и разработки по FLASH и Action Script
Post Reply
kWo_2
Потребител
Потребител
Posts: 1117
Joined: Thu Jan 07, 2010 4:53 pm
Contact:

субтитри във flash player

Post by kWo_2 » Wed Jun 16, 2010 3:32 am

Здравейте, имам имам един видео плеър и се питам как може да се направи да се слагат субтитри в него като във vbox7.
Да кажем имаме imeto.txt и в него
1
00:00:04,350 --> 00:00:07,430
In every journey, the traveler must ask,

2
00:00:07,650 --> 00:00:09,770
"was the right path taken?"

3
00:00:11,610 --> 00:00:14,370
Many roads are long and winding...

4
00:00:15,770 --> 00:00:18,189
Filled with those who have lost their way.

5
00:00:21,719 --> 00:00:23,919
Some forge their own course,

6
00:00:24,289 --> 00:00:25,779
Guided by faith,

И тези субтитри да се показват в видео плеъра както в vbox-а.
Ако не е толкова лесно, ще може ли то поне линкове към tutorials към уролци където е обяснено как може да се пригоди към наш си плеър.

User avatar
Rado
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1599
Joined: Mon Dec 31, 2007 4:26 pm
Answers: 89
Location: Плевен/София
Contact:

Post by Rado » Wed Jun 16, 2010 2:59 pm

Зареждаш файла и го парсваш. ( регулярни изрази )
Правиш структура от данни, която да може по дадено време или интервал от време да връща текст ( съответните субтитри )

и после е лесно. викаш subs.getSubsByTime(int millis / int nanos );

Помисли как би имплементирал такава структура.

kWo_2
Потребител
Потребител
Posts: 1117
Joined: Thu Jan 07, 2010 4:53 pm
Contact:

Post by kWo_2 » Wed Jun 16, 2010 3:35 pm

Rado, проблема ми е че не разбирам от флаш. Ще има ли проблем, ако се предостави код.


Наистина съжалявам, ако нахалствам.

User avatar
Rado
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1599
Joined: Mon Dec 31, 2007 4:26 pm
Answers: 89
Location: Плевен/София
Contact:

Post by Rado » Wed Jun 16, 2010 4:22 pm

Код няма да представя.
А за тази задача ти трябва повече AS3 да разбираш ( не флаш ).
Просто ги дръж в 1 масив съответните структури ( начало, край, субтитри ) и прави търсене по дадена милисекунда ( двоично търсене ), защото масива ти е сортиран.

И може да направиш оптимизация да връщаш до коя милисекунда да не запитва пак структурата ( края на съответните субтитри )

kWo_2
Потребител
Потребител
Posts: 1117
Joined: Thu Jan 07, 2010 4:53 pm
Contact:

Post by kWo_2 » Thu Jun 17, 2010 11:29 pm

аха :) еми понеже няма как да се справя напълно сам, ще може ли някакви линкове с туториали където е обяснено как се прави. Търсих търсих цял ден в google, но не намерих нищо.

charmedssss
Нов
Нов
Posts: 1
Joined: Mon Jun 06, 2011 7:18 am

Плеър със субтитри

Post by charmedssss » Tue Jun 07, 2011 8:15 am

Макар, че темата е старичка ето аз какво намерих по въпроса. :D

Субтитри във плеър

Сайта е на английски, но дано е полезен и ако може някой да го преведе и направи като урок тук понеже ще е много полезно.

ПП:
Лично аз намерих и един плеър със подръжка на субтитри, но с мойте почти нулеви познания по Флаш успях само да преработя FLA файла да излизат субтитри на Български, но буквите се задават само чрез техният код във Windows-та кодова таблица. :) Плеъра се казва: AS-Flash MP3 Player

Ето го и него самия: http://www.megaupload.com/?d=W5MVJP4D

Post Reply