Facebook окончателно включи "тъмен режим“ в десктоп версията си

Post Reply
User avatar
simona
Потребител
Потребител
Reactions: 0
Posts: 912
Joined: Sun Feb 25, 2007 11:25 am
Answers: 9
Location: web-tourist.net
Contact:

Facebook окончателно включи "тъмен режим“ в десктоп версията си

Post by simona »

new-facebook.jpg
Най-накрая Facebook позволи на потребителите на настолни компютри да настроят „тъмен режим“. Facebook заяви, че „от днес повечето хора във Facebook ще имат достъп до нов дизайн на настолната версия“. Това включва "тъмен режим", който може да се включва и изключва чрез менюто за настройки.

Това се подготвя отдавна. Facebook първо обеща по-чист и бърз настолен интерфейс на конференцията за разработчици на C8 миналата пролет. Ограничен брой потребители започнаха да тестват преработения дизайн през януари. Ако използвате настолната версия на Facebook, най-вероятно ще видите банер в горната част на страницата, питащ дали искате да опитате „Новия Facebook“. Засега все още можете да преминете към „класически Facebook“, ако решите, но редизайнът ще стане стандартен по-късно тази година.

Други промени включват централизирани раздели за Facebook Watch, Marketplace, Групи и игри. Дори ако потребителите не харесват всички аспекти на преработения интерфейс, "тъмният режим" вероятно ще бъде популярен. Тои вече е достъен в редица приложения, притежавани от Facebook, включително Messenger, Instagram и WhatsApp. Освен това има голям шанс потребителите да виждат екраните си още повече по време на коронавирусна пандемия и това може да помогне за намаляване на натиска върху очите.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Post Reply