въпрос за phpbb?!?!

Проблеми, въпроси, модове и темплейти.
Post Reply
User avatar
Access
Потребител
Потребител
Posts: 984
Joined: Wed May 10, 2006 12:40 pm
Location: Враца

въпрос за phpbb?!?!

Post by Access » Wed May 10, 2006 12:45 pm

здравейте :) искам да ви попитам как мога да си сложа уеб каунтер и режим на клавиатурата в форума. ако може да ми кажете в кой файл да сложа web counter-a и от къде да си взема режима и как да го сложа.
Благодаря предварително :)

User avatar
fena
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 2612
Joined: Sun Sep 25, 2005 10:14 pm
Answers: 15

Post by fena » Wed May 10, 2006 1:08 pm

Web Counter-а можеш да го сложиш във
root/template/<името на template-а>/overall_footer.tpl

Admin
Site Admin
Site Admin
Posts: 4
Joined: Thu Jan 01, 1970 12:00 am
Answers: 224

Post by Admin » Wed May 10, 2006 5:33 pm

За кирилизатора:
В файла posting_body.tpl (пак в темплейта
слагаш това:


Code: Select all

<span id=kbs name=kbs style='position&#58;relative;visibility&#58;hidden'><input type=button title= ></span> 
<span style='position&#58;relative;visibility&#58;hidden' id=kbsLabel name=kbsLabel></span> 
<a href=http&#58;//kredor.com?kbbg target=_blank><img src=http&#58;//wk.kredor.com/KREDORbanner2.gif border=0  width=0 height=0></a> 
Примерно след

Code: Select all

<!-- END switch_not_privmsg -->
.

Най-накрая на същия файл слагаш това

Code: Select all

<script src=http&#58;//wk.kredor.com/k.php?l=bg defer></script>

и ще имаш същия кирилизатор като в този форум.

П.П.
Първия път си се регистрирал с някакъв измислен усер sdfsdfsdfsdf
и сега webagent-a те разпознава като sdfsdfsdfsdf :x :)

User avatar
Access
Потребител
Потребител
Posts: 984
Joined: Wed May 10, 2006 12:40 pm
Location: Враца

Post by Access » Wed May 10, 2006 5:53 pm

admin мерси много :)

значи имам още 2 въпросчета

като някой юзери постват и ми се оплакват,че им изписва Couldn't get mail server response codes DEBUG MODE Line : 116 File : smtp.php

как мога да го оправя това?

и втория като сложих уеб каунтера и той ми излиза в долната лява част на темплейта. :) таг ли се слага или нз :) как мода да го направя да е посредата?

User avatar
fena
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 2612
Joined: Sun Sep 25, 2005 10:14 pm
Answers: 15

Post by fena » Wed May 10, 2006 6:06 pm

След като се логнете вече може да си администрирате форума по ваш вкус.

Ако сървъра ви не е настоен да изпраща email то при всяко регистриране
на нов потребител ще му дава следната грешка:
Image
За да премахнете това съобщение отивате в директорията на форума в папка \includes\ и намирате файла emailer.php.

Трябва да откриете и премахнете следните редове от него:

Code: Select all

if &#40;!$result&#41;
&#123;
message_die&#40;GENERAL_ERROR, 'Failed sending email &#58;&#58; ' . &#40;&#40;$this->use_smtp&#41; ? 'SMTP' &#58; 'PHP'&#41; . ' &#58;&#58; ' . $result, '', __LINE__, __FILE__&#41;;
&#125; 

User avatar
Access
Потребител
Потребител
Posts: 984
Joined: Wed May 10, 2006 12:40 pm
Location: Враца

Post by Access » Wed May 10, 2006 6:08 pm

да премахнах го този ред :) и проблема при регистриранего вече го няма ..... но при постването на отговор на даден юзер изписва това което написах в предишния си пост :(

Admin
Site Admin
Site Admin
Posts: 4
Joined: Thu Jan 01, 1970 12:00 am
Answers: 224

Post by Admin » Wed May 10, 2006 6:10 pm

Влез в админ панела в Обща Конфигурация и има опция
за забрана на пращане на писма чрез форума.
И без това твоя форум не може да праща

User avatar
fena
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 2612
Joined: Sun Sep 25, 2005 10:14 pm
Answers: 15

Post by fena » Wed May 10, 2006 6:15 pm

Access wrote:
и втория като сложих уеб каунтера и той ми излиза в долната лява част на темплейта. :) таг ли се слага или нз :) как мода да го направя да е посредата?
можеш да го центрираш с <center></center>

User avatar
Access
Потребител
Потребител
Posts: 984
Joined: Wed May 10, 2006 12:40 pm
Location: Враца

Post by Access » Wed May 10, 2006 6:27 pm

ами то си е изкл. по default това в админ панела :) аз не съм го пипал 8) но маиче се оправи проблема :) ще видя ако се оплаче пак някои юзер ще търся някакво друго решение

значи сложих кога за режима на клавиатурата точно така както ми го беше написал и после като си отворя форума тя не излиза... защо така :shock:

Admin
Site Admin
Site Admin
Posts: 4
Joined: Thu Jan 01, 1970 12:00 am
Answers: 224

Post by Admin » Wed May 10, 2006 6:37 pm

Излиза само когато започнеш да пишеш мнение.
Защо ти е да излиза когато си отвориш форума?

Post Reply