Разлика между основен и адон домейн

Search Engine Optimization. Оптимизиране, популяризиране и позициониране на сайт за търсачки.
Forum rules
Моля, маркирайте отговора на потребитeля, който най-много ви е помогнал за решаването на проблема/въпроса Ви!
Повече за системата за оценяване може да прочетете тук: viewtopic.php?f=28&t=130265
User avatar
Doris
Потребител
Потребител
Posts: 1102
Joined: Thu Jul 06, 2006 6:17 pm
Answers: 47

Разлика между основен и адон домейн

Post by Doris » Wed Apr 03, 2013 9:14 am

Здравейте,
Как мислите, има ли разлика в индексирането на основен и адон домейн? При "Извличане като Google" в "Инструменти за уеб администратори" на Гугъл се получават съществени разлики. За сайтове с адон домейн излиза ето такъв ред:

Code: Select all

Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate, post-check=0, pre-check=0
Pragma: no-cache
Това навярно оказва влияние, как да се оправи?

User avatar
Hous
Гуру
Гуру
Posts: 2538
Joined: Sat Mar 22, 2008 9:19 pm
Answers: 111
Location: У нас

Re: Разлика между основен и адон домейн

Post by Hous » Wed Apr 03, 2013 10:55 am

Doris wrote:Здравейте,
Как мислите, има ли разлика в индексирането на основен и адон домейн? При "Извличане като Google" в "Инструменти за уеб администратори" на Гугъл се получават съществени разлики. За сайтове с адон домейн излиза ето такъв ред:

Code: Select all

Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate, post-check=0, pre-check=0
Pragma: no-cache
Това навярно оказва влияние, как да се оправи?
Това са разни хедъри които се подават от сървъра в httaccess файл-а до колкото знам,и просто трябва да сложиш дадените правила,кеш-ът е за да се зарежда по-бързо сайта тоест браззърът да си запише необходимите картинки и други за да не се зарежда сайта от нета а от компютъра.
Принципно аддон домейнът за гугъл май няма проблем,но се счита за несериозен сайт като цяло се има доверие на домейна а не на под-домейна.

User avatar
qazxsw
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1860
Joined: Mon Dec 21, 2009 8:11 pm
Answers: 18

Post by qazxsw » Wed Apr 03, 2013 12:28 pm

Google няма как да знае дали един домейн е addon или не тъй, че не виждам защо би било проблем. :)

User avatar
Doris
Потребител
Потребител
Posts: 1102
Joined: Thu Jul 06, 2006 6:17 pm
Answers: 47

Post by Doris » Wed Apr 03, 2013 1:10 pm

В httaccess файл-овете и на двата сайта няма нищо за кеш контрол, те, впрочем, са писани от мен.
Изглежда някък от хостинга подават тази информация... Даже не разбирам всичко какво означава, какво е това "must- revalidate" и за какво се отнася?

User avatar
Hous
Гуру
Гуру
Posts: 2538
Joined: Sat Mar 22, 2008 9:19 pm
Answers: 111
Location: У нас

Post by Hous » Wed Apr 03, 2013 2:17 pm

Doris wrote:В httaccess файл-овете и на двата сайта няма нищо за кеш контрол, те, впрочем, са писани от мен.
Изглежда някък от хостинга подават тази информация... Даже не разбирам всичко какво означава, какво е това "must- revalidate" и за какво се отнася?
Подава се от сървърът не от htaccess ,щом е празен може да се зададе наново ,но то реално не засяга гугъл както казах,а само кешът на браузърът тоест бързината на зареждане.
За кешът може да прочетеш тук:Изчерпателна информация
Иначе конкретно за must-revalidate примам ,че не знаеш english, Означава че ако кешът е включен и тази опция е включена то тогава ще се поднови(ревалидира)

Кеш контрол на български

@qazxsw не би било проблем а по-скоро сайтът ще се приеме за по-малко "ценен" и "достоверен" , а да не говорим,че и хората ще го подценят (ах тоя щом не си е дал парите за домейн т'ва сигурно не е много сериозен сайт няма изобщо да го кликам) :)

User avatar
Doris
Потребител
Потребител
Posts: 1102
Joined: Thu Jul 06, 2006 6:17 pm
Answers: 47

Post by Doris » Thu Apr 04, 2013 10:02 am

Може би разликата идва от това, че страницата на сайта с адон домейна е по-голяма и се зарежда за повече време. Възможно ли е да има някакво време за зареждане, над което Гугъл ботът проверява за кеш? Или гледа големината на изтегления файл?

User avatar
qazxsw
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1860
Joined: Mon Dec 21, 2009 8:11 pm
Answers: 18

Post by qazxsw » Thu Apr 04, 2013 12:08 pm

Hous wrote:@qazxsw не би било проблем а по-скоро сайтът ще се приеме за по-малко "ценен" и "достоверен" , а да не говорим,че и хората ще го подценят (ах тоя щом не си е дал парите за домейн т'ва сигурно не е много сериозен сайт няма изобщо да го кликам) :)
Не съм сигурен дали автора на темата говори за addon или sub domain защото има голяма разлика. На всякаде до сега е споменал addon което означава към хостинг акаунта си да закачиш още 1 домейн (цялостен).

User avatar
Doris
Потребител
Потребител
Posts: 1102
Joined: Thu Jul 06, 2006 6:17 pm
Answers: 47

Post by Doris » Thu Apr 04, 2013 3:22 pm

За addon домейн говоря - 2 сайта на един хостинг - единият с основен домейн, другият с адон. Като видях разликата при извличането реших, че е от различното състояние на домейните, но може би не е от това.

User avatar
Hous
Гуру
Гуру
Posts: 2538
Joined: Sat Mar 22, 2008 9:19 pm
Answers: 111
Location: У нас

Post by Hous » Thu Apr 04, 2013 3:31 pm

Doris wrote:За addon домейн говоря - 2 сайта на един хостинг - единият с основен домейн, другият с адон. Като видях разликата при извличането реших, че е от различното състояние на домейните, но може би не е от това.
Моя грешка,аз взех addond домейн за sub domain.
При аддон домейн не мисля,че ще има какъвто и да е проблем.

User avatar
Hous
Гуру
Гуру
Posts: 2538
Joined: Sat Mar 22, 2008 9:19 pm
Answers: 111
Location: У нас

Post by Hous » Thu Apr 04, 2013 3:33 pm

Doris wrote:Може би разликата идва от това, че страницата на сайта с адон домейна е по-голяма и се зарежда за повече време. Възможно ли е да има някакво време за зареждане, над което Гугъл ботът проверява за кеш? Или гледа големината на изтегления файл?
И да следи времето за зареждане , то няма да повлияе на позицията на сайта.Това за кешът е чисто и просто начин за "олекотяване" на сайта както можеш да прочетеш навсякъде в нета.

Post Reply