Спиране на добавянето на линкове в wordpress

OpenCart WordPress Joomla Mambo IPB E107 и т.н.
Post Reply
User avatar
Hous
Гуру
Гуру
Posts: 2538
Joined: Sat Mar 22, 2008 9:19 pm
Answers: 111
Location: У нас

Спиране на добавянето на линкове в wordpress

Post by Hous » Mon Dec 15, 2014 10:08 am

Здравейте, някой знае ли как мога да спра "добавянето на линк" от иконките когато се пише нов пост?
В смисъл искам да изчезне иконката или просто да спре да работи, защото използвам WYSIWYG, които си е вграден, но искам и потребителите да могат да го използват без да имат достъп до всички страници постове и нови линкове като цяло когато пишат, за да не стане спам кофичка.

Image
Last edited by Hous on Mon Dec 15, 2014 10:24 am, edited 1 time in total.

User avatar
dakata__92
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 3357
Joined: Tue Aug 02, 2011 7:24 pm
Answers: 128

Re: Спиране на добавянето на линкове в wordpress

Post by dakata__92 » Mon Dec 15, 2014 10:13 am

Hous wrote:Здравейте, някой знае ли как мога да спра "добавянето на линк" от иконките когато се пише нов пост?
В смисъл искам да изчезне иконката или просто да спре да работи, защото използвам WYSIWYG, които си е вграден, но искам и потребителите да могат да го използват без да имат достъп до всички страници постове и нови линкове като цяло когато пишат, за да не стане спам кофичка.
Ммм просто добави rel="nofollow" на линковете и там където се извежда бутона за линковете : if($user->prava == 'admin'){покажи}. Не нужно да има нещо кой знае какво да добавяш като кодове и прочие, понеже така или иначе ти си викаш проверките за права на потребителя просто добавяш само един if :)

User avatar
Hous
Гуру
Гуру
Posts: 2538
Joined: Sat Mar 22, 2008 9:19 pm
Answers: 111
Location: У нас

Post by Hous » Mon Dec 15, 2014 10:25 am

Идеята ми е ,че когато те имат достъп до този бутон (добавих картинка) реално те виждат и цялото съдържание на сайта, смисъл "добави линк към вече съществуващо съдържание" иначе самите линкове не ме притесняват толкова, просто искам ако мога да изключа иконките или да ги махна нацяло от toolbar-а.

User avatar
dakata__92
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 3357
Joined: Tue Aug 02, 2011 7:24 pm
Answers: 128

Post by dakata__92 » Mon Dec 15, 2014 10:44 am

Hous wrote:Идеята ми е ,че когато те имат достъп до този бутон (добавих картинка) реално те виждат и цялото съдържание на сайта, смисъл "добави линк към вече съществуващо съдържание" иначе самите линкове не ме притесняват толкова, просто искам ако мога да изключа иконките или да ги махна нацяло от toolbar-а.
Ммм ще трябва да се поровиш в системката която инклудва формата и да си правиш проверката за правата като така ще ги скриваш. Все пак няма как по друг начин да го направиш и да си сигурен че няма да възникне ппроблем това е просто едно от най-лесните решения, където се извеждат бутоните и се генерира формата от темплейта просто направи проверка за правата иначе няма как да ги скриеш по-друг що годе правилен начин :)

User avatar
Hous
Гуру
Гуру
Posts: 2538
Joined: Sat Mar 22, 2008 9:19 pm
Answers: 111
Location: У нас

Post by Hous » Mon Dec 15, 2014 10:51 am

Ами не искам да правя custom changes по кода, явно ще използвам css ( display:none;)
:)
Ако някой все пак знае друг лесен начин, без да пипам по кода... нека споедли.

Post Reply