"Валидиране" на margin

Post Reply
User avatar
DobriMcConnor
Турист
Турист
Posts: 300
Joined: Sun Nov 28, 2010 8:01 pm

"Валидиране" на margin

Post by DobriMcConnor » Thu Oct 11, 2012 8:22 pm

Здравейте,

Искам да задам определена стойност на margin, но под Firefox излиза едно, а при Chrome друго.

User avatar
eddyy93
Потребител
Потребител
Posts: 1421
Joined: Mon Jun 06, 2011 10:32 am

н

Post by eddyy93 » Thu Oct 11, 2012 8:24 pm

Най - горе на CSS файла:

[css]* { padding: 0; margin: 0; }[/css]

Това ще ти нулира стойностите.

User avatar
DobriMcConnor
Турист
Турист
Posts: 300
Joined: Sun Nov 28, 2010 8:01 pm

Post by DobriMcConnor » Thu Oct 11, 2012 8:28 pm

Пак същото. Под Firefox илиза пикселите, които съм задал 50, а при Chrome примерно 20px. Искам под всички браузъри да са си на едно място.

User avatar
tedo96
Гуру
Гуру
Posts: 2816
Joined: Mon Feb 21, 2011 6:31 pm
Answers: 219
Location: Пловдив

Post by tedo96 » Thu Oct 11, 2012 8:29 pm

Използваш ли reset?
Примерно:
[css]
/*
HTML5 RESET
*/

html, body, div, span, object, iframe,
h1, h2, h3, h4, h5, h6, p, blockquote, pre,
abbr, address, cite, code,
del, dfn, em, img, ins, kbd, q, samp,
small, strong, sub, sup, var,
b, i,
dl, dt, dd, ol, ul, li,
fieldset, form, label, legend,
table, caption, tbody, tfoot, thead, tr, th, td,
article, aside, canvas, details, figcaption, figure,
footer, header, hgroup, menu, nav, section, summary,
time, mark, audio, video {
margin:0;
padding:0;
border:0;
outline:0;
font-size:100%;
vertical-align:baseline;
background:transparent;
}[/css]

User avatar
kikity_94
Потребител
Потребител
Posts: 904
Joined: Sun Jul 19, 2009 8:07 am
Answers: 27

Post by kikity_94 » Thu Oct 11, 2012 9:27 pm

аз ползвам този reset и нямам никакви проблеми под който и да е браузър
[css]
* { padding: 0; margin: 0; outline: none; }
[/css]

Jorko
Нов
Нов
Posts: 185
Joined: Thu Oct 04, 2012 10:50 pm
Answers: 15
Location: Mars
Contact:

дд

Post by Jorko » Fri Oct 12, 2012 5:45 am

Задал ли си DOCTYPE на страницата?

User avatar
DobriMcConnor
Турист
Турист
Posts: 300
Joined: Sun Nov 28, 2010 8:01 pm

Post by DobriMcConnor » Sun Oct 14, 2012 7:42 pm

Пуснах го на апачето и се оправи. :) А за различните резолюции?

User avatar
IvanAdamov
Турист
Турист
Posts: 257
Joined: Tue Apr 28, 2009 8:04 pm

Post by IvanAdamov » Sun Oct 14, 2012 10:30 pm

Какво имаш в предвид под "различни резолюции"?
То reseta си е reset при всички резолюции.

User avatar
DobriMcConnor
Турист
Турист
Posts: 300
Joined: Sun Nov 28, 2010 8:01 pm

Post by DobriMcConnor » Mon Oct 15, 2012 7:38 am

Просто казано:

Image

Правописна грешка: Кодирал съм три, а не две както съм написал. xD

peiN
Нов
Нов
Posts: 44
Joined: Mon Jun 20, 2011 4:32 pm

Post by peiN » Tue Oct 23, 2012 5:16 pm

И при мен се получава така :?

Post Reply