Помощ за Email форма

C++ JAVA
Post Reply
User avatar
hotboyrz
Нов
Нов
Posts: 74
Joined: Mon Sep 18, 2006 2:20 am

Помощ за Email форма

Post by hotboyrz » Sun Nov 14, 2010 2:58 pm

Здравейте,
искам да направя форма в която определени полета да са задължителни, и ако не са попълнени то данните да не се изпращат, а да се зарежда нова страница която да казва че полетата не са попълнени.

Благодаря ви предварително!

gabogabo
Нов
Нов
Posts: 18
Joined: Sun Nov 14, 2010 11:37 am

Post by gabogabo » Sun Nov 14, 2010 3:00 pm


User avatar
hotboyrz
Нов
Нов
Posts: 74
Joined: Mon Sep 18, 2006 2:20 am

Post by hotboyrz » Sun Nov 14, 2010 3:11 pm

Мерси :) От този урок може би може да се направи нещо подобно на това което искам НО:

Какво правя ако примерно имам 2 филда от 5 задължителни които не са попълнени?

Няма ли начин, скрипт да проверява дали всички от задължителните филдове са попълнени и ако има примерно 2-3 непопълнени то те да бъдат изведени в нов с page със съобщение да бъдат въведени

User avatar
IzKuFeLiQqQqQ
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1667
Joined: Sun Jun 28, 2009 1:24 pm
Answers: 141
Contact:

Post by IzKuFeLiQqQqQ » Sun Nov 14, 2010 4:09 pm

дай си кода ти го наместя ;) няма да е точно така както искаш но ше действа ;)

User avatar
hotboyrz
Нов
Нов
Posts: 74
Joined: Mon Sep 18, 2006 2:20 am

Post by hotboyrz » Sun Nov 14, 2010 4:23 pm

HTML

Code: Select all

<FORM name="contactform" action="email.php" method="POST">
<input type="text" name="cfirst" size="30">
<input type="text" name="clast" size="30">
<input type="text" name="ccompany" size="30">
<input type="text" name="csubject" size="30">
<textarea rows="7" name="cmessage" cols="30"></textarea>
<input type="image" src="images/send.gif" value="Submit" name="submit">
</FORM>

email.php

Code: Select all

<?php
if&#40;isset&#40;$_POST&#91;'submit'&#93;&#41;&#41; &#123;

	$to = "<emaila mi>"; 
	$subject = "You've got a Message!";
	$cfirst = $_POST&#91;'cfirst'&#93;;
	$clast = $_POST&#91;'clast'&#93;;
	$ccompany = $_POST&#91;'ccompany'&#93;;
	$csubject = $_POST&#91;'csubject'&#93;;
	$cmessage = $_POST&#91;'cmessage'&#93;;
	
	$body = "First Name&#58; $cfirst \nLast Name&#58; $clast\nCompany Name&#58; $ccompany\n Subject&#58; csubject\n\nMessage&#58; $cmessage\n";

	echo header&#40;'Location&#58;success.html'&#41;;
	mail&#40;$to, $subject, $body&#41;;
	
&#125; else &#123;
	echo "Error";
&#125;
?>
Заповядай :)
Искам First name и Last name и Company да са required


Още едно въпросче:
Ще бъде ли възможно грешката/грешките да се изписва/т в страницата с формата в точно определен div?

Благодаря предварително!

User avatar
IzKuFeLiQqQqQ
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1667
Joined: Sun Jun 28, 2009 1:24 pm
Answers: 141
Contact:

Post by IzKuFeLiQqQqQ » Sun Nov 14, 2010 5:11 pm

ето виж как ти го направих :)
в една страница трябва да е..

Code: Select all

<?php if&#40;!isset&#40;$_POST&#91;'submit'&#93;&#41;&#41;&#123; ?>
<FORM name="contactform" action="" method="POST">
<input type="text" name="cfirst" size="30">
<input type="text" name="clast" size="30">
<input type="text" name="ccompany" size="30">
<input type="text" name="csubject" size="30">
<textarea rows="7" name="cmessage" cols="30"></textarea>
<input type="image" src="images/send.gif" onClick="this.form.submit" name="submit">
</FORM> 
<?php
&#125;
if&#40;isset&#40;$_POST&#91;'submit'&#93;&#41;&#41; &#123;

   $to = "<emaila mi>";
   $subject = "You've got a Message!";
   $cfirst = $_POST&#91;'cfirst'&#93;;
   $clast = $_POST&#91;'clast'&#93;;
   $ccompany = $_POST&#91;'ccompany'&#93;;
   $csubject = $_POST&#91;'csubject'&#93;;
   $cmessage = $_POST&#91;'cmessage'&#93;;
   if&#40;$cfirst == '' && $clast == '' && $ccompany == '' &#41;&#123;echo 'Полетата <b>първо име, последно име и компания</b> са задължителни <br> Моля <a href=\"#\" onClick=\"javascript&#58;parent.history.back&#40;&#41;; return false;\"> върнете се назад </a>  и ги попълнете ';&#125;
   
   else &#123;$body = "First Name&#58; $cfirst \nLast Name&#58; $clast\nCompany Name&#58; $ccompany\n Subject&#58; csubject\n\nMessage&#58; $cmessage\n";

   echo header&#40;'Location&#58;success.html'&#41;;
   mail&#40;$to, $subject, $body&#41;;
   
&#125;
&#125;
else &#123;
   echo "Error";
&#125;

?> 
така става ли ?

User avatar
hotboyrz
Нов
Нов
Posts: 74
Joined: Mon Sep 18, 2006 2:20 am

Post by hotboyrz » Sun Nov 14, 2010 5:25 pm

Ще бъде ли възможно грешката/грешките да се изписва/т в страницата с формата в точно определен div?

User avatar
IzKuFeLiQqQqQ
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1667
Joined: Sun Jun 28, 2009 1:24 pm
Answers: 141
Contact:

Post by IzKuFeLiQqQqQ » Sun Nov 14, 2010 5:30 pm

емиии
<div>php-то дет ти дадох</div>

кода дет ти дадох горе трябва да е в 1 страница...

User avatar
hotboyrz
Нов
Нов
Posts: 74
Joined: Mon Sep 18, 2006 2:20 am

Post by hotboyrz » Sun Nov 14, 2010 5:37 pm

Нещо не сработва кода.. :?

Post Reply