Как да взимам IP на регистриран потребител

C++ JAVA
Post Reply
User avatar
onestarr
Нов
Нов
Posts: 78
Joined: Sat Nov 30, 2013 10:21 pm

Как да взимам IP на регистриран потребител

Post by onestarr » Mon Dec 09, 2013 3:51 pm

Здравейте искам когато някой потребител се регне в phpmyadmin в таблицата usеr когато от phpmyadmin редактирам профил да излиза и в едно поле и Ip на потребителя с една дума структура за IP и някакъв код къдетода сложа някъде но не знам как става ако може някой да ми помогне ще му бъда благодарен. :)
Системата която ползвам е на hitove24

User avatar
amgcompany
Турист
Турист
Posts: 392
Joined: Mon Mar 28, 2011 5:08 pm

Post by amgcompany » Tue Dec 10, 2013 11:32 am

При натискането на бутона за регистрация му взимаш ИП-то и го вкраваш в базата данни
[php]
if(isset($_POST['button'])) {
$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
mysql_query("INSER INTO users SET ip='$ip'")or die(mysql_error())
;}
[/php]

User avatar
onestarr
Нов
Нов
Posts: 78
Joined: Sat Nov 30, 2013 10:21 pm

Post by onestarr » Tue Dec 10, 2013 1:23 pm

Този код който си ми дал го вкарам в файла за регистрация и после правя една структура за IP и съм готов така ли

User avatar
amgcompany
Турист
Турист
Posts: 392
Joined: Mon Mar 28, 2011 5:08 pm

Post by amgcompany » Tue Dec 10, 2013 11:20 pm

Да, само трябва да видиш какво е името на твоя бутон за регистрацията и името на таблицата в базата данни

User avatar
onestarr
Нов
Нов
Posts: 78
Joined: Sat Nov 30, 2013 10:21 pm

Post by onestarr » Wed Dec 11, 2013 5:13 pm

Файла за регистрация се казва register.php а таблицата е user структура за Ip нямам защото не знам какви данни да въведа в структурата

User avatar
tedo96
Гуру
Гуру
Posts: 2816
Joined: Mon Feb 21, 2011 6:31 pm
Answers: 219
Location: Пловдив

Post by tedo96 » Thu Dec 12, 2013 9:09 am

onestarr wrote:Файла за регистрация се казва register.php а таблицата е user структура за Ip нямам защото не знам какви данни да въведа в структурата
Какво искаш да кажеш със "структура"?

User avatar
rutera24
Турист
Турист
Posts: 281
Joined: Sun Dec 06, 2009 6:35 pm
Answers: 14
Location: Sofia

re

Post by rutera24 » Thu Dec 12, 2013 12:51 pm

Правиш си една таблица в базата с име "id" и от там

[php]if(isset($_POST['button'])) {
$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
mysql_query("INSER INTO users SET ip='$ip'")or die(mysql_error())
;}[/php]

кода който ти написаха по-горе.
Или постни файла register.php да го видим.

User avatar
onestarr
Нов
Нов
Posts: 78
Joined: Sat Nov 30, 2013 10:21 pm

Post by onestarr » Thu Dec 12, 2013 1:45 pm

[php]<?php
if($sc == 1){
?>

<div class="b">
<h2>Статус на регистрацията</h2>
<div class="line"></div>

<br />
<div align="center">
<big><b style="color: #8aac15;">Вашата регистрация е направена успешно!</b></big>
<div class="line" style="width: 80%;"></div>
<small>Ще бъдете препратени към началото на сайта след <b>5</b> секунди!</small>
</div>
</div>

<?php
} else {
?>

<br><br>

<div class="box-head-light">
<h2>Нова регистрация</h2></div>
<div class="line"></div>

<form action="" method="post">
<table width="100%" align="center" border="0" cellspacing="2" cellpadding="2">
<tr>
<td width="60%" valign="top">

<table width="100%" align="center" border="0" cellspacing="2" cellpadding="2">
<tr>
<td width="40%" align="right"><b>Потребителско име:</b></td>
<td width="60%"><input name="username" type="text" size="30" value="<?php echo $_POST['username'] ?>" /></td>
</tr>
<?php if($err_reg == 1){ ?>
<tr>
<td>&nbsp;</td>
<td><img src="images/icons/error.png" align="absmiddle" /> <small style="color: red;">Това потребителско име или email са регистрирани вече!</small></td>
</tr>
<?php } ?>
<?php if($err_username == 1){ ?>
<tr>
<td>&nbsp;</td>
<td><img src="images/icons/error.png" align="absmiddle" /> <small style="color: red;">Потребителското име трябва да е повече от <b>4</b> символа!</small></td>
</tr>
<?php } ?>
<tr>
<td align="right"><b>Парола:</b></td>
<td><input name="password" type="password" size="30" /></td>
</tr>
<tr>
<td align="right"><b>Парола отново:</b></td>
<td><input name="confirm_password" type="password" size="30" /></td>
</tr>
<?php if($err_pass == 1){ ?>
<tr>
<td>&nbsp;</td>
<td><img src="images/icons/error.png" align="absmiddle" /> <small style="color: red;">Въведените пароли не съвпадат!</small></td>
</tr>
<?php } ?>
<tr>
<td align="right"><b>E-mail адрес:</b></td>
<td><input name="email" type="text" size="30" value="<?php echo $_POST['email'] ?>" /></td>
</tr>
<?php if($err_email == 1){ ?>
<tr>
<td>&nbsp;</td>
<td><img src="images/icons/error.png" align="absmiddle" /> <small style="color: red;">Моля, въведете валиден e-mail адрес!</small></td>
</tr>
<?php } ?>
<tr>
<td align="right"><b>Пол:</b></td>
<td><input name="gender" type="radio" value="1" checked="checked" /> <img src="images/icons/male.png" align="top" />Мъж &nbsp; / &nbsp; <input name="gender" type="radio" value="2" /> <img src="images/icons/female.png" align="top" />Жена</td>
</tr>
<tr>
<td colspan="2">&nbsp;</td>
</tr>
<tr>
<td align="right"><b>Въведете кода:</b></td>
<td><input name="verif_box" type="text" size="4" maxlength="4" style="text-align: center; text-transform: uppercase; padding: 5px;" /> <img src="captcha.php" alt="" align="top" style="border: 1px #8aac15 solid;" /></td>
</tr>
<?php if($err_code == 1){ ?>
<tr>
<td>&nbsp;</td>
<td><img src="images/icons/error.png" align="absmiddle" /> <small style="color: red;">Въведеният код не съвпада!</small></td>
</tr>
<?php } ?>
<tr>
<td colspan="2">&nbsp;</td>
</tr>
<tr>
<td>&nbsp;</td>
<td align="center"><input name="register" type="submit" value="РЕГИСТРАЦИЯ" /> или <a href="index.php"><b>отказ</b></a></td>
</tr>
</table>

</td>
<td width="40%" valign="top">
<h3><b>Потвърждавате че:</b></h3>

<ol>

1. Ще използвате сайта само и единствено за забавление! <br>
<div class="line"></div>
2. Ще се държите с другите така, както искате те да се държат с Вас. <br>
<div class="line"></div>
3. Няма да използвате спам, фалшиви заглавия или измама в сайта.<br>
<div class="line"></div>
4. Ще качвате само клипове! Които не нарушават правилата на сайта.<br>
<div class="line"></div>
</ol>


<div class="line"></div>

<br />

<div align="center">
<b style="color: red;">С регистрацията си, Вие потвърждавате, че сте съгласни със споменатият по-горе текст, както и с <a href="index.php?p=terms">общите условия</a> за ползване на сайта!</b>
</div>
</td>
</tr>
</table>
</form>
</div>

<?php
}
?>[/php]


tedo96
Какво искаш да кажеш със "структура"?
Еми нали имам таблица user но в тази таблица има и структура като "id,pasword,email и др" но нали казаха трябва да създам и IP структура но не знам какви неща да въведа

pastet1989
Нов
Нов
Posts: 6
Joined: Wed Apr 18, 2012 7:17 pm

Post by pastet1989 » Sat Dec 21, 2013 6:53 pm

Добави поле за ip в таблицата, varchar (15)
С какво я създаваш, phpmyadmin ли, там има опции за добавяне на поле.

Post Reply