Зависими едно от друго падащи менюта взимане на ID

C++ JAVA
Post Reply
User avatar
topchokt
Гуру
Гуру
Posts: 2151
Joined: Fri Nov 14, 2008 5:48 am
Answers: 22
Location: Карнобат

Зависими едно от друго падащи менюта взимане на ID

Post by topchokt » Mon Jun 06, 2016 7:12 pm

Така. Накратко. В тази тема питах как се извеждат падащи менюта, като опцията избрана от едно меню, определя това което ще се покаже във второто падащо меню. Или. Ако имаме падащо меню с марки коли, ако изберем опция Volkswagen да показва Golf, Polo и т.н.. Ползвам това http://www.99points.info/2010/06/ajax-t ... ax-in-php/.
Всичко е точно — менютата се обновяват динамично и т.н., но проблема идва от това, че ми трябва да взема id-то на модела, което е записано в value-то на option на второто меню, което се показва.

Два дни се боря по някакъв начин да успея да го взема, но така и не успявам.
Това е кода, който извежда второто меню:
[php]<?php

include('engine/config.php');

if($_REQUEST)
{
$id = $_REQUEST['parent_id'];

$query = "select * from cars_models where id_brand = ".$id;
$results = @mysql_query( $query);
$num_rows = @mysql_num_rows($results);
if($num_rows > 0)
{?>
<select name="sub_category" class="parent">
<option value="" selected="selected">-- Sub Category --</option>
<?php
while ($rows = mysql_fetch_assoc(@$results))
{
?>
<option value="<?php echo $rows['id'];?>"><?php echo $rows['model'];?></option>
<?php

}
?>

</select>



<?php


}
else{

echo "No result";
}
}
?>[/php]

Дайте някакви идеи как може да стане?

User avatar
stoqnski
Гуру
Гуру
Posts: 2037
Joined: Mon Sep 10, 2007 4:39 pm
Answers: 122
Location: гр.Сливен

Post by stoqnski » Mon Jun 06, 2016 10:35 pm

$_POST['sub_category'] ?

Под "искам да взема" какво точно имаш в предвид ? Какво точно искаш да направиш ?

User avatar
topchokt
Гуру
Гуру
Posts: 2151
Joined: Fri Nov 14, 2008 5:48 am
Answers: 22
Location: Карнобат

Post by topchokt » Tue Jun 07, 2016 3:30 am

Не става с $_POST.
Искам да взема id-то, което записано в id_model и да го запиша в базата от данни коли, където за всяка кола има поле id_model, за нейният модел.

Post Reply