Проблем при проверка на полета

C++ JAVA
Post Reply
systems
Турист
Турист
Posts: 282
Joined: Fri Sep 28, 2012 7:04 pm
Location: ..

Проблем при проверка на полета

Post by systems » Sat Jan 18, 2020 12:54 pm

Добър ден имам форма за регистрация при която правя проверка на полетата така:

Code: Select all

  }
        if(empty($user))
        {
                echo "<div class='error'>Въведете потребител</div>";
                $eror++;
        }
        if(strlen($user)<4)
        {
                echo "<div class='error'>Вашето потребителско име трябва да съдържа поне 4 символа</div>";
                $eror++;
       
        }
        if(!preg_match("/^[a-zA-Z0-9_\.]+$/",$user))
        {
        echo "<div class='error'>Потребителското име може да съдържа само латински букви, цифри, долна черта и точка</div>";
        $error++;
първите две проверки работят без проблем

тази но тази ми казва "Потребителското име може да съдържа само латински букви, цифри, долна черта и точка" а в същото време си
регистрира потребителя със забранения символ аз тествам със символ @

Code: Select all

  }
        if(!preg_match("/^[a-zA-Z0-9_\.]+$/",$user))
        {
        echo "<div class='error'>Потребителското име може да съдържа само латински букви, цифри, долна черта и точка</div>";
        $error++;
немога да разбера къде греша моля помогнете ми благодаря ви!!!

User avatar
anonimen
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 1600
Joined: Mon Jun 11, 2012 6:07 pm
Answers: 165
Location: Parse error: unexpected "}" in /home/index.php on line 26

Re: Проблем при проверка на полета

Post by anonimen » Sat Jan 18, 2020 1:13 pm

Веднъж пишеш error, веднъж eror. Сигурно от това.

systems
Турист
Турист
Posts: 282
Joined: Fri Sep 28, 2012 7:04 pm
Location: ..

Re: Проблем при проверка на полета

Post by systems » Sat Jan 18, 2020 1:45 pm

Да това е небях обърнал внимание оправих го и проработи благодаря ви много!!!!

systems
Турист
Турист
Posts: 282
Joined: Fri Sep 28, 2012 7:04 pm
Location: ..

Re: Проблем при проверка на полета

Post by systems » Sat Jan 18, 2020 1:53 pm

искам да попитам съществува ли проверка която да проверява потребителското име дали е слято написано или не
тоест ето какво имам впредвид примерно съм написал sys tems да не ми даде да го регистрирам докато нестане systems и ако има къде мога да прочета за нея или някакъв пример ако може благодаря ви!!!

User avatar
anonimen
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 1600
Joined: Mon Jun 11, 2012 6:07 pm
Answers: 165
Location: Parse error: unexpected "}" in /home/index.php on line 26

Re: Проблем при проверка на полета

Post by anonimen » Sat Jan 18, 2020 3:29 pm

systems wrote:
Sat Jan 18, 2020 1:53 pm
искам да попитам съществува ли проверка която да проверява потребителското име дали е слято написано или не
тоест ето какво имам впредвид примерно съм написал sys tems да не ми даде да го регистрирам докато нестане systems и ако има къде мога да прочета за нея или някакъв пример ако може благодаря ви!!!
Е че то регулярния израз, който си написал, вече прихваща това, какво те притеснява?

systems
Турист
Турист
Posts: 282
Joined: Fri Sep 28, 2012 7:04 pm
Location: ..

Re: Проблем при проверка на полета

Post by systems » Sat Jan 18, 2020 3:54 pm

Да така е небях прочел за тази функция и мислех че само забранява символи но сега прочетох за нея и се запознах с неините функций тъи като за първи път я използвам благодаря ви за указаната помощ!!!!

Post Reply