Проблем с размер на снимка.

C++ JAVA
Post Reply
triplesho7
Нов
Нов
Posts: 16
Joined: Fri Mar 06, 2020 8:54 pm

Проблем с размер на снимка.

Post by triplesho7 » Wed Apr 08, 2020 4:13 pm

Здравейте. Някой може ли да каже, защо при отваряне на снимката не излиза цялата? Вярно че размера на снимката е голям, но защо не се оразмерява така че да се вижда поне, то направо я реже при преглед. Ето тук съм качил 2 снимки с високо качество, но и двете при отваряне са ужасно големи - http://medenki.com/gallery.php
Някой може ли да помогне?

triplesho7
Нов
Нов
Posts: 16
Joined: Fri Mar 06, 2020 8:54 pm

Re: Проблем с размер на снимка.

Post by triplesho7 » Wed Apr 08, 2020 4:42 pm

Кода който използвам е:

Code: Select all

<a href="gallery/1.JPG" rel="lightbox[portfolio]"><img src="gallery/1.JPG" width="244" height="183" alt="7" /></a>
На втората снимка махнах rel="lightbox[portfolio]" може да видите, но така няма "галерия". Защо така?

User avatar
muti
Турист
Турист
Posts: 279
Joined: Thu Nov 14, 2019 7:03 am
Answers: 2

Re: Проблем с размер на снимка.

Post by muti » Thu Apr 09, 2020 5:31 am

От гледна точка на оптимизацията на сайта като скорост и от потребителска гледна точка, примерно мобилна е по-добре да се оразмерат самите снимки. Ще са по-малко, по-бързо ще зареждат на мобилни устройства и гугъл също ще се зарадва на скоростта.

triplesho7
Нов
Нов
Posts: 16
Joined: Fri Mar 06, 2020 8:54 pm

Re: Проблем с размер на снимка.

Post by triplesho7 » Thu Apr 09, 2020 2:46 pm

Какъв код ще е по-добре да използвам? Някой някаква идея може ли да даде?

User avatar
Ticketa
Турист
Турист
Posts: 594
Joined: Mon Feb 27, 2012 1:54 pm
Answers: 24
Location: in /root
Contact:

Re: Проблем с размер на снимка.

Post by Ticketa » Thu Apr 09, 2020 2:49 pm

Code: Select all

function thumbnail_create($src_path, $dst_path, $dst_w = 100, $result_format = null) {
    $type = @exif_imagetype($src_path);
    if ($type !== false) {
      if ($type == IMAGETYPE_GIF  && function_exists('imagecreatefromgif' )) $src_resource = @imagecreatefromgif ($src_path);
      if ($type == IMAGETYPE_JPEG && function_exists('imagecreatefromjpeg')) $src_resource = @imagecreatefromjpeg($src_path);
      if ($type == IMAGETYPE_PNG  && function_exists('imagecreatefrompng' )) $src_resource = @imagecreatefrompng ($src_path);
      if (isset($src_resource) &&
                $src_resource) {
        $src_w = imagesx($src_resource);
        $src_h = imagesy($src_resource);
        $dst_h = (int)($src_h / ($src_w / $dst_w));
        $dst_resource = @imagecreatetruecolor($dst_w, $dst_h);
        @imagecolortransparent($dst_resource, imagecolorallocate($dst_resource, 0, 0, 0));
        @imagealphablending   ($dst_resource, $type == IMAGETYPE_GIF);
        @imagesavealpha       ($dst_resource, true);
        if ($dst_resource) {
          @imagecopyresampled($dst_resource, $src_resource, 0, 0, 0, 0, $dst_w, $dst_h, $src_w, $src_h);
          if ((($type == IMAGETYPE_PNG  && $result_format == null) || $result_format == 'png' ) && function_exists('imagepng' )) $result = @imagepng ($dst_resource, $dst_path.'.png' );
          if ((($type == IMAGETYPE_JPEG && $result_format == null) || $result_format == 'jpeg') && function_exists('imagejpeg')) $result = @imagejpeg($dst_resource, $dst_path.'.jpeg');
          if ((($type == IMAGETYPE_GIF  && $result_format == null) || $result_format == 'gif' ) && function_exists('imagegif' )) $result = @imagegif ($dst_resource, $dst_path.'.gif' );
          @imagedestroy($dst_resource);
          return $result ?? null;
        }
      }
    }
  }
thumbnail_create('/some_file.gif', '/some_file-thumb');

triplesho7
Нов
Нов
Posts: 16
Joined: Fri Mar 06, 2020 8:54 pm

Re: Проблем с размер на снимка.

Post by triplesho7 » Thu Apr 09, 2020 6:24 pm

Извинявай, но не съм много наясно. Какво по-точно да го правя този код? Какво да направя за да го накарам да функционира?

triplesho7
Нов
Нов
Posts: 16
Joined: Fri Mar 06, 2020 8:54 pm

Re: Проблем с размер на снимка.

Post by triplesho7 » Sun Apr 12, 2020 6:53 pm

Някой ще помогне ли?

User avatar
anonimen
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 1604
Joined: Mon Jun 11, 2012 6:07 pm
Answers: 165
Location: Parse error: unexpected "}" in /home/index.php on line 26

Re: Проблем с размер на снимка.

Post by anonimen » Sun Apr 12, 2020 7:52 pm

triplesho7 wrote:
Sun Apr 12, 2020 6:53 pm
Някой ще помогне ли?
Попита за код, който да преоразмерява картинки до зададена ширина.
Ticketa ти отговори директно с функция, която прави точно това.

Подаваш ѝ име на "голяма" картинка и къде да запише смалената + опционално ширина в пиксели на новата, което би трябвало да изчерпва темата. Ако имаш още въпроси, не се притеснявай да питаш пак :)

Post Reply