PHP Array foreach

C++ JAVA
Post Reply
User avatar
Ticketa
Турист
Турист
Posts: 575
Joined: Mon Feb 27, 2012 1:54 pm
Answers: 24
Location: in /root
Contact:

PHP Array foreach

Post by Ticketa » Fri Jul 31, 2020 1:26 am

Имам проблем със следния loops foreach:

Масив:
Array
(
[0] => Array
(
[active] => Array
(
[$] => on
)

[docroot] => Array
(
[$] => /directory
)

[name] => Array
(
[$] => domain
)

Code: Select all

	public function listDomain() {
		$params = [];
		$params['func'] = 'webdomain';
		
		$result = $this->curl($params);
		return  ( ! empty($result['doc']['elem']) ) ? $result['doc']['elem'] : [];
	}
	public function findDomain($domain) {
		$list = $this->listDomain();
		foreach ( (array)$list as $key => $val ) {
		    #if ( $val['name'] == $domain ) return true;
		}
		return false;
	}
Проблема е че при функцията findDomain където е $val['name'] постоянно ми дава, че е масив и все се чупи кода и не мога да направя сравнение с дали е равен на резултата.

По-горе съм дал примерно изглеждащ масив.
by Revelation » Fri Jul 31, 2020 8:00 am
Ами то е масив. Кое те учудва?

Използвай

Code: Select all

if (array_search($domain, $val['name'], true) !== false) {
    return true;
}
Go to full post

User avatar
anonimen
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 1600
Joined: Mon Jun 11, 2012 6:07 pm
Answers: 165
Location: Parse error: unexpected "}" in /home/index.php on line 26

Re: PHP Array foreach

Post by anonimen » Fri Jul 31, 2020 6:38 am

$val['name'] е това:

Code: Select all

Array
(
[$] => domain
)
и ако $domain е низ, то няма как проверката да мине никога. Сигурен ли си, че масивът ти има правилната структура? Не трябва ли на всеки ключ да съответства някакъв низ, а не "Array( [$] => domain )" ?

User avatar
Revelation
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 905
Joined: Sun Mar 24, 2013 1:23 pm
Answers: 63

Re: PHP Array foreach

Post by Revelation » Fri Jul 31, 2020 8:00 am

Ами то е масив. Кое те учудва?

Използвай

Code: Select all

if (array_search($domain, $val['name'], true) !== false) {
    return true;
}

User avatar
Ticketa
Турист
Турист
Posts: 575
Joined: Mon Feb 27, 2012 1:54 pm
Answers: 24
Location: in /root
Contact:

Re: PHP Array foreach

Post by Ticketa » Sat Aug 01, 2020 7:32 am

Revelation wrote:
Fri Jul 31, 2020 8:00 am
Ами то е масив. Кое те учудва?

Използвай

Code: Select all

if (array_search($domain, $val['name'], true) !== false) {
    return true;
}
Хитър начин хаха, до момента не съм ползвал тази функция хахаха , благодаря ти! :whistle: :dance:

Post Reply