Въпрос за една игра

C++ JAVA
Post Reply
User avatar
karatist13
Нов
Нов
Posts: 21
Joined: Sun Jul 27, 2008 9:26 am

Въпрос за една игра

Post by karatist13 » Wed Nov 19, 2008 3:35 pm

значи при регистрацията ми дава гришка как да я оправя



Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/virtual/bgracers.bg.vc/htdocs/register.php on line 109
Героя не беше създаден!Има грешка с MySQL-a!



а ето го кода register.php



<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=windows-1251">
<title>.:LeVeL GaMe - ЛеВъЛ ГеЙм:.</title>
<link rel="shortcut icon" href="Images/icon.gif">
<style type="text/css">
<!--
body {
background-color: #000000;
background-image: url(Images/background.jpg);
background-repeat: repeat-x;
margin-top: 20px;
}
body,td,th {
font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size: 10px;
color: #333333;
}
a {
font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size: 12px;
color: #6991CC;
font-weight: bold;
}
a:link {
text-decoration: none;
}
a:visited {
text-decoration: none;
color: #6991CC;
}
a:hover {
text-decoration: none;
color: #F74C32;
}
a:active {
text-decoration: none;
color: #6991CC;
}
.style1 {
color: #679B13;
font-weight: bold;
}
-->
</style></head>

<body>
<table width="800" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0">
<tr>
<td><img src="Images/banner.jpg" width="800" height="297" /></td>
</tr>
</table>
<table width="800" height="1" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0" background="Images/center.jpg">
<tr>
<td><table width="698" height="1" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0">
<tr>
<td width="565" align="center" valign="top"><table width="542" height="113" border="1" align="center" cellpadding="5" cellspacing="0" bordercolor="#DEBE83" bgcolor="#EDD6AA">
<tr>
<td width="528" height="111" align="left" valign="top"><table width="533" height="16" border="0" align="center" cellpadding="1" cellspacing="0" bgcolor="#DEBE83">
<tr>
<td height="16" align="center"><b>Регистряция</b></td>
</tr>
</table>
<br>
<center><form action="" method="POST">
<b>Името На Героя</b><br>
<input name="gora" type="text" size="40"><br>
<b>Е-Мейл<br></b>(<font color="red"><b>Напишете верен Е-Майл!С него трябва да пишете за получаването на наградата</b></font>)<br>
<input name="mail" type="text" size="40"><br><br>
<input type="submit" name="buton" value="Създай Героя">
</form></center>
<?php
include("config.php");
function selfURL() {
$s = empty($_SERVER["HTTPS"]) ? ''
: ($_SERVER["HTTPS"] == "on") ? "s"
: "";
preg_match_all('/(.*)\//',$_SERVER['SCRIPT_NAME'],$lq);
$protocol = strleft(strtolower($_SERVER["SERVER_PROTOCOL"]), "/").$s;
$port = ($_SERVER["SERVER_PORT"] == "80") ? ""
: (":".$_SERVER["SERVER_PORT"]);
return $protocol."://".$_SERVER['SERVER_NAME'].$port.$lq[0][0];
}
function strleft($s1, $s2) {
return substr($s1, 0, strpos($s1, $s2));
}
$url = selfURL();
$vote = "vote.php?id";
$path = $url.$vote;
if($_POST['buton'])
{
$gora=htmlspecialchars($_POST['gora']);
$mail=htmlspecialchars($_POST['mail']);
$ip=$_SERVER["REMOTE_ADDR"];
$query1="SELECT * from gora where name like '$gora' ";
$result1=mysql_query($query1);

if ($_POST['gora'] == NULL)
{
echo "<b>Моля въведете някакво име!</b>";
}
else if ($_POST['mail'] == NULL)
{
echo "<b>Моля въведете Е-майл!</b>";
}
else
{
if (mysql_num_rows($result1)>0)
{
echo "<b>Герой с име <font color=red><b>$gora</b></font> вече същестува!<br>Моля изберете друго име за Героя Ви!</b>";
}
else
{

$sql = "INSERT INTO `gora` VALUES('', '$gora', '0', '$mail');";
if(mysql_query($sql) != "")
{
$query = mysql_query("SELECT * FROM `gora` WHERE name='$gora' LIMIT 1;");
$row=mysql_fetch_array($query);
$goraid=$row[id];
$gora=$row[name];
$sql2 = "INSERT INTO `gradip` VALUES('', '$goraid', '$ip' );";
$q=mysql_query($sql2);
echo "<b>Героя <font color=red><b>$gora</b></font> беше създаден успешно!</b>";
echo "<br>";
echo "<b>Вашият уникален линк е <a href=\"$path=$goraid\">$path=$goraid</a><br></b>";
echo "<b>Героя е добавен от IP:</b> <font color=red><b>$ip</b></font>";
}else
{
echo "<b>Героя не беше създаден!Има грешка с MySQL-a!</b>";
}
}
}
}
?>
</td>
</tr>
</table>
<br />
<table width="542" height="18" border="1" align="center" cellpadding="1" cellspacing="0" bordercolor="#DEBE83" bgcolor="#EDD6AA">
<tr>
<td width="528" height="16" align="center" valign="top"><a href="index.php">2008 &copy; By .:LeVeL GaMe - ЛеВъЛ ГеЙм:.</a> </td>
</tr>
</table></td>
<td width="133" align="left" valign="top"><table width="122" height="113" border="1" align="center" cellpadding="5" cellspacing="0" bordercolor="#DEBE83" bgcolor="#EDD6AA">
<tr>
<td width="105" height="111" align="center" valign="top"><p>- <a href="index.php">Начало</a> -<br />
- <a href="register.php">Регистрация</a>-<br />
- <a href="ranking.php">Класация</a>-<br />
- <a href="sms.php">Купи Експ</a>-<br />
- <a href="prizes.php">Награди</a>-<br />
- <a href="rulez.php">Правила</a>-<br />
- <a href="contact.php">Контакти</a>-<br />
- <a href="winners.php">Победители</a>-<br />
<hr>
<b>ПОСЕТЕТЕ:</b><br>
- <a href="http://dekom.bg" target="_blank">Деком.Бг</a>-<br />
- <a href="http://konzoli.com" target="_blank">Конзоли.Ком</a>-<br />
<br />
</p>
</td>
</tr>
</table>
<br />
<p>&nbsp;</p></td>
</tr>
</table></td>

phpsessid
Нов
Нов
Posts: 81
Joined: Mon Oct 02, 2006 9:07 am
Location: Kosmosa
Contact:

mysql_error

Post by phpsessid » Wed Nov 19, 2008 3:43 pm

ей няма да се научите.. когато имате грешка в SQL-а не пускайте php кода!Покажи какво ти връща mysql_error(); може и да успеем тогава да ти помогнем.

$query1="SELECT * from gora where name like '$gora' ";

ии притни тая заявка с реални параметри..
............................................................................................................................................

User avatar
karatist13
Нов
Нов
Posts: 21
Joined: Sun Jul 27, 2008 9:26 am

Post by karatist13 » Wed Nov 19, 2008 4:02 pm

Не разбрах нищо друге да ми помогнат давам 1 точка

phpsessid
Нов
Нов
Posts: 81
Joined: Mon Oct 02, 2006 9:07 am
Location: Kosmosa
Contact:

xD

Post by phpsessid » Wed Nov 19, 2008 4:28 pm

съмнява ме. казах ти да ни покажеш грешката каква е не само кода ние откъде да разберем какво гърми ? и не виждам какво не зацепваш грешката ти е на 105 ред някъде в mysql_query.


Само да ти кажа че в MySQL има над 2000 грешки така на сляпо никой няма да отцели какво е.
............................................................................................................................................

Post Reply