Скрипт за приятели..

C++ JAVA
bad_rd
Нов
Нов
Posts: 152
Joined: Thu Dec 03, 2009 9:02 pm
Answers: 9
Location: Сестримо

Скрипт за приятели..

Post by bad_rd » Thu Dec 03, 2009 10:51 pm

Здравейте

Може ли да ми дадете скрипт за приятели.


Във профила на потребителя ще има добави <?php $row['username']; ?> във приятели.

А мисълта ми е как ще го добавя..

В смисъл какъв ще е кода и после как ще го изкарам във профила на потребителя..

nom3r1
Гуру
Гуру
Posts: 2048
Joined: Thu Oct 16, 2008 10:47 am
Answers: 156

Re: Скрипт за приятели..

Post by nom3r1 » Thu Dec 03, 2009 11:03 pm

sql.sql

Code: Select all

CREATE TABLE `frends`&#40;
`id` int&#40;11&#41; NOT NULL auto_increment,
`uid` varchar&#40;255&#41; NOT NULL,
`fid` varchar&#40;255&#41; NOT NULL,
PRIMARY KEY  &#40;`id`&#41;
&#41;
ENGINE=MyISAM;
myfr.php - ще изкарва мой те приятели, когато съм логнат

Code: Select all

<?php
include &#40;"config.php"&#41;;
$username=$_SESSION&#91;'username'&#93;;
$db=mysql_query&#40;"SELECT * FROM users WHERE username='$username'"&#41;;
while &#40;$r=mysql_fetch_array&#40;$db&#41;&#41;&#123;
$id=$r&#91;'id'&#93;;
&#125;
$sql=mysql_query &#40;"SELECT * FROM frends WHERE uid='$id'"&#41;;
$frends=mysql_num_rows&#40;$sql&#41;;
if &#40;$frends > 0&#41;&#123;
while &#40;$r=mysql_fetch_array&#40;$sql&#41;&#41;
&#123;
$fid=$r&#91;'fid'&#93;;
$sql2=mysql_query &#40;"SELECT * FROM users where id='$fid'"&#41;;
while &#40;$r2=mysql_fetch_array&#40;$sql2&#41;&#41;&#123;
$user=$r2&#91;'username'&#93;;
// тук и други може да си добавяш
echo "$user<br>";
&#125;&#125;&#125;
else&#123;
echo "Няма приятели във вашият списък!";
&#125;
?> 
Когато имаш user.php?id=13

Добавяш някъде например;

Code: Select all

<?php
$id = $_GET&#91;'id'&#93;;
echo '<a href="addfr.php?id=$id">Добави в Приятели</a>';
?> 
addfr.php

Code: Select all

<?php
include &#40;"config.php"&#41;;
function secure&#40;$var&#41; &#123; 
return addslashes&#40;htmlspecialchars&#40;$var&#41;&#41;; 
&#125; 
$id = secure&#40;@$_GET&#91;'id'&#93;&#41;;
$username=$_SESSION&#91;'username'&#93;;
$db=mysql_query&#40;"SELECT * FROM users WHERE username='$username'"&#41;;
while &#40;$r=mysql_fetch_array&#40;$db&#41;&#41;&#123;
$mid=$r&#91;'id'&#93;;
&#125;
$sql=mysql_query&#40;"SELECT * FROM frends WHERE fid='$id' AND uid='$mid'"&#41;;
$broi=mysql_num_rows&#40;$sql&#41;;
if &#40;$broi < 1&#41;&#123;
mysql_query&#40;"INSERT INTO `frends` &#40;uid, fid&#41; VALUES&#40;'$mid','$id'&#41;"&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
echo "Успешно добавихте приятел!";
&#125;
else&#123;
echo "Този потребител вече е ваш приятел!";
&#125;
?> 
Не съм сигурен дали работи правилно :?:

User avatar
rutera24
Турист
Турист
Posts: 281
Joined: Sun Dec 06, 2009 6:35 pm
Answers: 14
Location: Sofia

Re: Скрипт за приятели..

Post by rutera24 » Sun Dec 06, 2009 9:03 pm

Ако си пробвал скрипта кажи моля те дали работи за да го инпортна в моята система. :wink:

User avatar
Rk8752
Нов
Нов
Posts: 169
Joined: Tue Nov 10, 2009 8:43 am

Post by Rk8752 » Sun Dec 06, 2009 9:07 pm

ползвам го същия :) работи само тряба да си го настройш с твойте променливи

jefriii
Гуру
Гуру
Posts: 2181
Joined: Fri Sep 28, 2007 2:30 pm
Answers: 25

Re: Скрипт за приятели..

Post by jefriii » Mon Dec 07, 2009 9:24 am

rutera24 wrote:Ако си пробвал скрипта кажи моля те дали работи за да го инпортна в моята система. :wink:
не работи нещо от добавянето когато добавя някой отзад го прави $id не се променя на някое ид ми си остава $id не ми се разправяше да го оправям но ще ми трябва и по-нататък ще го оправям ако някой не се заеме

jefriii
Гуру
Гуру
Posts: 2181
Joined: Fri Sep 28, 2007 2:30 pm
Answers: 25

Post by jefriii » Mon Dec 07, 2009 9:50 am

направих го по един начин дано ви е удобен ето го само секо добавих едно поле в онзи код

Code: Select all

CREATE TABLE `frends`&#40;
`id` int&#40;11&#41; NOT NULL auto_increment,
`uid` varchar&#40;255&#41; NOT NULL,
`fid` varchar&#40;255&#41; NOT NULL,
`user` varchar&#40;255&#41; NOT NULL,
PRIMARY KEY  &#40;`id`&#41;
&#41;
ENGINE=MyISAM; 

Code: Select all

<?
session_start&#40;&#41;;
?>
<?php
include &#40;"config.php"&#41;;
function secure&#40;$var&#41; &#123;
return addslashes&#40;htmlspecialchars&#40;$var&#41;&#41;;
&#125;
$id = secure&#40;@$_GET&#91;'id'&#93;&#41;;
$user = $_SESSION&#91;'username'&#93;;
$db=mysql_query&#40;"SELECT * FROM users WHERE username='$username'"&#41;;
while &#40;$r=mysql_fetch_array&#40;$db&#41;&#41;&#123;
$mid=$r&#91;'id'&#93;;
&#125;
$sql=mysql_query&#40;"SELECT * FROM frends WHERE fid='$id' AND uid='$mid' user='$username'"&#41;;
$broi=mysql_num_rows&#40;$sql&#41;;
if &#40;$broi < 1&#41;&#123;
mysql_query&#40;"INSERT INTO `frends` &#40;uid, fid, user&#41; VALUES&#40;'$mid','$id','$user'&#41;"&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
echo "Успешно добавихте приятел!";
&#125;
else&#123;
echo "Този потребител вече е ваш приятел!";
&#125;
?>

User avatar
rutera24
Турист
Турист
Posts: 281
Joined: Sun Dec 06, 2009 6:35 pm
Answers: 14
Location: Sofia

ре

Post by rutera24 » Mon Dec 07, 2009 1:02 pm

Сега ще го пробвам и ще пиша как е. :)

jefriii
Гуру
Гуру
Posts: 2181
Joined: Fri Sep 28, 2007 2:30 pm
Answers: 25

Re: ре

Post by jefriii » Mon Dec 07, 2009 3:18 pm

rutera24 wrote:Сега ще го пробвам и ще пиша как е. :)
преработих скрипта да може да се премахна пряятел и да може да се гледа всеки потребител колкото приятеля има който го иска ето го

ето ви скрипта за "мойте приятели" като си влезнете във профила от логин :)

Code: Select all

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251" />
<?
ob_start&#40;&#41;;
session_start&#40;&#41;;
?>
<?php
include &#40;"config.php"&#41;;
$username=$_SESSION&#91;'username'&#93;;
$db=mysql_query&#40;"SELECT * FROM users WHERE username='$username'"&#41;;
while &#40;$r=mysql_fetch_array&#40;$db&#41;&#41;&#123;
$id=$r&#91;'id'&#93;;
&#125;
$sql=mysql_query &#40;"SELECT * FROM frends WHERE avtor='$username'"&#41;;
$frends=mysql_num_rows&#40;$sql&#41;;
$id=$row&#91;'id'&#93;;
if &#40;$frends > 0&#41;&#123;
while &#40;$r=mysql_fetch_array&#40;$sql&#41;&#41;
&#123;
$fid=$r&#91;'fid'&#93;;
$sql2=mysql_query &#40;"SELECT * FROM users where id='$fid'"&#41;;
while &#40;$r2=mysql_fetch_array&#40;$sql2&#41;&#41;&#123;
$id=$r&#91;'id'&#93;;
$user=$r2&#91;'username'&#93;;
$av=mysql_query&#40;"SELECT avatar FROM users WHERE username='$user' LIMIT 1"&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
$avrow=mysql_fetch_array&#40;$av&#41;;
// тук и други може да си добавяш
echo "<center>$id<center><center><a href='viewprofile.php?username=$user'><img src='$avrow&#91;avatar&#93;' height='100px' width='100px'><center></img></a><center><a href='viewprofile.php?username=$user'>$user</a><center><center><a href='frdelete.php?id=$id'>Премахни от Приятели</a><center><br>";
&#125;&#125;&#125;
else&#123;
echo "Няма приятели във вашият списък!";
&#125;
?> 




Ето и скрипта за добавяне на приятел


Code: Select all

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251" />
<?
session_start&#40;&#41;;
?>
	 <?php
include &#40;"config.php"&#41;;
function secure&#40;$var&#41; &#123;
return addslashes&#40;htmlspecialchars&#40;$var&#41;&#41;;
&#125;
$id = secure&#40;@$_GET&#91;'id'&#93;&#41;;
$avtor = $_SESSION&#91;'username'&#93;;
$db=mysql_query&#40;"SELECT * FROM users WHERE username='$username'"&#41;;
while &#40;$r=mysql_fetch_array&#40;$db&#41;&#41;&#123;
$mid=$r&#91;'id'&#93;;
&#125;
$sql=mysql_query&#40;"SELECT * FROM frends WHERE avtor='$username'"&#41;;
$broi=mysql_num_rows&#40;$sql&#41;;
if &#40;$broi < 1&#41;&#123;
mysql_query&#40;"INSERT INTO `frends` &#40;uid, fid, avtor&#41; VALUES&#40;'$mid','$id','$avtor'&#41;"&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
echo "Успешно добавихте приятел!";
&#125;
else&#123;
echo "Този потребител вече е ваш приятел!";
&#125;
?>



Ето скрипка за да можете да гледате всеки усер колко и какви са приятелите му. ето така съм го направил frs.php?username=ПОТРЕБИТЕЛЯ

файла се казва frs.php(съкратено на friends)

Code: Select all

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251" />
<?php
include &#40;"config.php"&#41;;
$username=$_GET&#91;'username'&#93;;
$db=mysql_query&#40;"SELECT * FROM users WHERE username='$username'"&#41;;
while &#40;$r=mysql_fetch_array&#40;$db&#41;&#41;&#123;
$id=$r&#91;'id'&#93;;
&#125;
$avtor = $_SESSION&#91;'username'&#93;;
$sql=mysql_query &#40;"SELECT * FROM frends WHERE avtor='$username'"&#41;;
$frends=mysql_num_rows&#40;$sql&#41;;
if &#40;$frends > 0&#41;&#123;
while &#40;$r=mysql_fetch_array&#40;$sql&#41;&#41;
&#123;
$fid=$r&#91;'fid'&#93;;
$sql2=mysql_query &#40;"SELECT * FROM users where id='$fid'"&#41;;
while &#40;$r2=mysql_fetch_array&#40;$sql2&#41;&#41;&#123;
$user=$r2&#91;'username'&#93;;
$av=mysql_query&#40;"SELECT avatar FROM users WHERE username='$user' LIMIT 1"&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
$avrow=mysql_fetch_array&#40;$av&#41;;
// тук и други може да си добавяш
echo "<center><a href='viewprofile.php?username=$user'><img src='$avrow&#91;avatar&#93;' height='100px' width='100px'><center></img></a><center><a href='viewprofile.php?username=$user'>$user</a><center><br>";
&#125;&#125;&#125;
else&#123;
echo "Няма приятели във вашият списък!";
&#125;
?> 



ето и frdelete от него ще триете приятел като това можете да го направите от файла в кото ви показва вашите приятели т.е. myfrs :)


Code: Select all

<?
session_start&#40;&#41;;
include "config.php";
$username = $_SESSION&#91;'username'&#93;;
?>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251" />
<?
$id = $_GET&#91;'id'&#93;;
if &#40;$id&#41; &#123;
$sql = "DELETE FROM frends WHERE id='$id'";
mysql_query&#40;$sql&#41; or die &#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
echo "<form method='post' action='login.php'>Потребителя е изтрит.</form>";
&#125;
else &#123;
echo "Избери приятел за триене.";
&#125;
?>
който има проблеми да пише но да знаете трябва таблицата с потребителите да е users а името username :)

bad_rd
Нов
Нов
Posts: 152
Joined: Thu Dec 03, 2009 9:02 pm
Answers: 9
Location: Сестримо

Post by bad_rd » Mon Dec 07, 2009 3:22 pm

jefriii Благодаря ти за усилията +1

User avatar
rutera24
Турист
Турист
Posts: 281
Joined: Sun Dec 06, 2009 6:35 pm
Answers: 14
Location: Sofia

Post by rutera24 » Mon Dec 07, 2009 6:08 pm

Мммм оценявам труда ти jefriii но малко се обърках.
1.Каква да бъде базата.
2.Може ли да подредиш кое каде да се слага.

и отново благодаря. :wink:

Post Reply