Взимане на адреса

C++ JAVA
Post Reply
User avatar
NewGuy
Гуру
Гуру
Posts: 2761
Joined: Thu Aug 16, 2007 7:12 pm
Answers: 106

Взимане на адреса

Post by NewGuy » Fri Jan 01, 2010 7:05 pm

Здравейте. Ако имам линк от типа

http://localhost/test/#index

Как мога да взема целия адрес? Мисля, че с $_SERVER има такава опция но не се сещам коя. А ако има да взима само index най-добре.

Pr0oF
Турист
Турист
Posts: 565
Joined: Sat Jun 10, 2006 8:48 pm
Answers: 38

Post by Pr0oF » Fri Jan 01, 2010 7:12 pm

С котвата или без нея?

User avatar
NewGuy
Гуру
Гуру
Posts: 2761
Joined: Thu Aug 16, 2007 7:12 pm
Answers: 106

Post by NewGuy » Fri Jan 01, 2010 7:13 pm

Без но ако не се сещаш как става просто дай за адреса да взима.

Pr0oF
Турист
Турист
Posts: 565
Joined: Sat Jun 10, 2006 8:48 pm
Answers: 38

Post by Pr0oF » Fri Jan 01, 2010 7:14 pm

Code: Select all

print $_SERVER['SERVER_NAME'].$_SERVER['REQUEST_URI'];

User avatar
NewGuy
Гуру
Гуру
Posts: 2761
Joined: Thu Aug 16, 2007 7:12 pm
Answers: 106

Post by NewGuy » Fri Jan 01, 2010 7:15 pm

Не става така. Кое имаш предвид под котва? Аз имах предвид #. Иначе трябва да се вземе частта след него демек index.

Pr0oF
Турист
Турист
Posts: 565
Joined: Sat Jun 10, 2006 8:48 pm
Answers: 38

Post by Pr0oF » Fri Jan 01, 2010 7:22 pm

Да, това е котва(или диез, все едно).
Лично аз не съм търсил вариант да я взема.
Може да има решение на въпроса ти, но определено не е с $_SERVER.
Можеш за пробата просто да пуснеш следня код:

Code: Select all

print '<table border="1">';
foreach&#40;$_SERVER as $key => $value&#41;
&#123;
 print '<tr><td>'.$key.'</td></tr>';
 print '<tr><td>'.$value.'</td></tr>';
&#125;
print '</table>';
И ще видиш всички неща, които съдържа глобалната променлива.Съжалявам и успех все пак.

User avatar
NewGuy
Гуру
Гуру
Posts: 2761
Joined: Thu Aug 16, 2007 7:12 pm
Answers: 106

Post by NewGuy » Fri Jan 01, 2010 7:24 pm

Така напарвих но няма никъде където взима #index. :roll:

Може и начина за взимане на линк да е друг но да не рефрешва страницата и да взима адреса.

Pr0oF
Турист
Турист
Posts: 565
Joined: Sat Jun 10, 2006 8:48 pm
Answers: 38

Post by Pr0oF » Fri Jan 01, 2010 7:39 pm

Хвърлих един поглед из гугъл и нещо не виждам оптимален вариант за вземане на котвата през сървъра.
За сметка на това пък има заобиколен вариант, който може да ползваш - сиреч JavaScript.

Code: Select all

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" 
	"http&#58;//www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<html xmlns="http&#58;//www.w3.org/1999/xhtml">
	<head>
		<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"/>
		<title>#</title>
		<script type="text/javascript">
			var qs = location.href;
			var fragment;

			fragment = qs.split&#40;'#'&#41;;
			
			document.write&#40;fragment&#91;1&#93;&#41;;
		</script>
	</head>
	<body>
	
	</body>
</html>
param: http://example.com/test/#index
result: index.

Post Reply