Автоматично логване след регистрация

C++ JAVA
Post Reply
User avatar
FreeStylerz
Турист
Турист
Posts: 436
Joined: Sat Dec 12, 2009 8:23 pm
Answers: 18

Автоматично логване след регистрация

Post by FreeStylerz » Sun Jan 03, 2010 6:55 pm

Може ли да ми дадете кодчето при което след регистрация(когато изпише вие се регистирахте успешно) да го пренасочва към loginreg.php и да го логва или да не го пренасочва и пак да го логва :)

Pr0oF
Турист
Турист
Posts: 565
Joined: Sat Jun 10, 2006 8:48 pm
Answers: 38

Post by Pr0oF » Sun Jan 03, 2010 9:52 pm

При успешна регистрация слагаш избраното име и парола в една сесиика, пренасочваш към посочената от теб страница и използваш данните от сесията за потребителски вход(както обикновено, с тази разлика, че няма да чакаш данни от $_POST, а направо ще ги вземаш от $_SESSION).

Нищо сложно, пробвай сам и ако не успееш покажи до къде си стигнал.

User avatar
FreeStylerz
Турист
Турист
Posts: 436
Joined: Sat Dec 12, 2009 8:23 pm
Answers: 18

Post by FreeStylerz » Sun Jan 03, 2010 9:54 pm

Сега немога така че само слагам поста и утре ще пробвам нещата :) След като го направя или неуспея ще ЕДИТ поста ;)

Значи кода трябва да излежда така
$username = $_POST['username'];
$password = $_POST['password'];
$reguser = $_SESSION['username'];
$regpass = $_SESSION['password'];
И после да направя нов файл в който да се пренасочва и да ползва тези сесии ?

Pr0oF
Турист
Турист
Posts: 565
Joined: Sat Jun 10, 2006 8:48 pm
Answers: 38

Post by Pr0oF » Mon Jan 04, 2010 2:43 pm

Близо си.

Хипотетично потребителят е натиснал submit бутона.
Следователно си започнал да извличаш информацията от формата, както посочваш:

Code: Select all

$username = $_POST['username'];
$password = $_POST['password'];
....
и така нататък.

След това се предполага, че идва ред на проверките за потребителското име, паролите и прочие.

И накрая ако всички проверки върнат истина(т.е. потребителя е попълнил правилно формата), вземаме горе-посочените данни($username, $password) слагаме ги в сесия и извеждаме съобщение на потребителя, че регистрацията е успешна и пренасочваме към страницата за вход.

От там вече можеш да пуснеш една провека дали стойността на $_SESSION е празна.
Ако е празна, значи потребителя е влязал в страницата за да се логне ръчно(т.е. сесията е празна => следователно се предполага, че има регистрация).

Ако в сесията има информация използваш нея, вместо данни от $_POST масива и логваш потребителя в системата.

Пак казвам, не е нищо сложно. Не ми е проблем да ти напиша кода, просто се пробвай сам и помисли малко.

Толкова от мен, успех.

User avatar
FreeStylerz
Турист
Турист
Posts: 436
Joined: Sat Dec 12, 2009 8:23 pm
Answers: 18

Post by FreeStylerz » Mon Jan 04, 2010 3:13 pm

ммм ще го прочета още един път, два пъти и ще ти дажа резултати :)

radio_stun4fun
Нов
Нов
Posts: 184
Joined: Wed Dec 30, 2009 2:25 pm
Location: ТрОяНъТ

Post by radio_stun4fun » Mon Jan 04, 2010 6:50 pm

След като си направиш всички проверки и филтрираш информацията, правиш запис в базата данни. Данните, които са вкарани в базата ги вкарваш в една сесия, данните от която използваш за логин след това. Всичко в два файла и един header()
:D

Post Reply