Ревърс на намерени резултати от бдто

C++ JAVA
Post Reply
User avatar
Pavkatar
Потребител
Потребител
Posts: 793
Joined: Sat Feb 07, 2009 1:08 pm
Answers: 30
Location: Русе

Ревърс на намерени резултати от бдто

Post by Pavkatar » Mon May 10, 2010 5:51 pm

Здравейте,
Трябва да изкарам последните 5 резултата от бд, но проблемът ми, е че трябва да ги изкарам в обратен ред. Примерно:
Използвам следната заявка:

Code: Select all

SELECT * FROM `net6tosi` WHERE site_ID=2 ORDER BY time DESC LIMIT 5

Обачe така ми се появяват резултатите така:
първи, втори, трети,четвърти,пети.

А на мен ми трябват така:

пети, четвърти, трети, втори, първи
а ако го направя така:

Code: Select all

 SELECT *
FROM `ne6tosi`
WHERE site_id = '2'
ORDER BY time ASC
LIMIT 5 
То ми обръща таблицата и взема първите 5 резултата, което пак не ми върши работа защото винаги ще показва най-първите резултати (винаги еднакви)

Дано да сте ме разбрали.

Pr0oF
Турист
Турист
Posts: 565
Joined: Sat Jun 10, 2006 8:48 pm
Answers: 38

Post by Pr0oF » Mon May 10, 2010 6:32 pm

Щом търсиш само 5 резултата, значи връщаш множество резултати в масив.
Ето ти едно решение, докато някой друг предложи нещо по-добро.

Code: Select all

$arr = array(1,2,3,4,5);
	$rev = array_reverse($arr);
	
	print '<pre>';
		print_r&#40;$arr&#41;; // &#91;0&#93; => 1, &#91;1&#93; => 2, &#91;2&#93; => 3, &#91;3&#93; => 4, &#91;4&#93; => 5
		print '<hr/>';
		print_r&#40;$rev&#41;;// &#91;0&#93; => 5, &#91;1&#93; => 4, &#91;2&#93; => 3, &#91;3&#93; => 2, &#91;4&#93; => 1
	print '</pre>';
Или иначе казано, когато присвоиш извлечената информация от базата данни в една променлива, я мини през array_reverse.

baso
Потребител
Потребител
Posts: 789
Joined: Thu Apr 01, 2010 5:54 pm
Answers: 72
Location: Пазарджик
Contact:

Post by baso » Mon May 10, 2010 6:36 pm

http://www.java2s.com/Code/SQL/Select-C ... gorder.htm - Смятам че това ще ти е от полза.

User avatar
Pavkatar
Потребител
Потребител
Posts: 793
Joined: Sat Feb 07, 2009 1:08 pm
Answers: 30
Location: Русе

Post by Pavkatar » Mon May 10, 2010 6:55 pm

baso wrote:http://www.java2s.com/Code/SQL/Select-C ... gorder.htm - Смятам че това ще ти е от полза.
Това го гледах. Отговора го няма там. Но най-сетне го измислих как ще стане. Всичко вече е идеално. Мерси и на двамата отзовали се.
Отговора беше в двойна заявка. т.е. селект в селекта :?:

Post Reply