Как да си направим сървър на Diablo 2

User avatar
Sunrize
Потребител
Потребител
Posts: 1039
Joined: Tue Jun 10, 2008 6:08 pm
Answers: 24
Location: localhost

Как да си направим сървър на Diablo 2

Post by Sunrize » Fri Jul 04, 2008 8:54 am

Пускам този урок защото "KlaXeN" не ми помогна с нищо за направата на Диабло сървър .. дори едно линкче не ми даде.

Сега ще ви разкрия как се прави Диабло 2 Сървър...

Необходими Програми:
PvPGN
С тази програмка ще можем да направим сървър на War III и BroodWar
За да направим и Реалм(т.е. Диабло Бнет Сървър) ни
трябва:
1.Диабло (версия 1.10,без значение дали е МОД на диаблото или не)
2.D2GS
Диабло 2 Game Server.


Oбяснение Стъпка по Стъпка:
1.Стартирате 1вата програмка(инсталационна е)
Image
На снимката съм написал какво е препоръчително да се избере(както и най лесно)
2.След инсталацията отивате:
Image
Toва е примерното място където сте инсталирали програмата:
В папката conf трябва да настроите следните файлове:
bnetd.conf
d2cs.conf
d2dbs.conf
d2gstrans
gametrans
realm.list

3.Настройване на bnetd.conf
Това е главният конфигурационен файл на PvPGN
Image
Горната снимка показва в какъв формат ще се запазват героите

Следащите 2 снимки са относно настройването на най-важните опции на PvPGN
с обяснения по тях - няма да ги коментирам:
Image

Image



4.Настройване на d2cs.conf
Това е най-важната програма на вашият реалм:
На снимката съм обяснил какво се променя
Image



5.Настройване на d2dbs.conf
Или Diablo 2 Data Base Server
Погледнете снимката:

Image

6.Настройване на d2gstrans и gametrans
Тъй като са с подобни функции давам настройките заедно като се има предвид че 1вата снимка е настройките за d2gstrans
Image

Image



7.Настройване на realm.list
Името на реалм-а който написахте при настройването на d2cs и този който ще напише тука трябва да бъде еднакво
Погледнете снимката - не вярвам да има повече въпроси относно това:

Image

Следваща стъпка:
Разархивирайте d2gs-110 в главната директория на диаблото(като спазете условието вашето диабло да бъде версия 1.10)

1.Намерете файлчето с име d2gs.reg

С десен бутон му дайте Edit

И го едитнете по начина показан на снимката:
Image


Стартирайте install.bat файл-а който се намира в директорията на диаблото ви

2.Отворете админската конзола на d2gs
и следвайте стъпките описани в снимките.На тях също съм дал и най-важните команди.(Не забравяйте да промените броят на MaxGames за вашият

сървър,описано е в снимките как)
Image

Image



тука са двете снимки с обяснения на командите:
Image

Image



След като сте настроили всичко рестартирайте всички Services:
Image



Провете статуса на D2CS i D2DB от админската конзола на D2GS ,aко са CONNECTED - всичко е наред.
Сега пробвайте да направите игра в вашият реалм!Еnjoy!

Оptional:
Настройване на World Event (с други думи Uber Diablo):

Намере файл-а : d2server.ini в PvPGN\conf директория

На снимките съм обяснил нагледно кое за какво служи:
Image

Image



Можете да копирате този d2server.ini в папката на диаблото
Рестарирайте отново горепосочените Services!


П.П.
Тъй като вече доста хора ме питат как да си влезат в създадените сървъри Ще дам разяснение:
Сваляте ето тази програмка: GateWay Editor

Тука има 5 скрииншот-а как се работи с нея:

Image

Image

Image

Image

Image

Да добавя, че ако искате сървърът да е достъпен за други Интернет потребители, IP адресът ви трябва да е реален статичен. В противен случай можете да направите единствено локален сървър.

Източник : http://diablo-site.hit.bg

User avatar
2SHAE
Потребител
Потребител
Posts: 1235
Joined: Fri May 04, 2007 7:42 am
Answers: 54

Post by 2SHAE » Fri Jul 04, 2008 9:28 am

Пробвал ли си го?Щот аз тва го имам отдавна от същия сайт но не съм го пробвал и нз дали тръгва със сигурност

kzteam
Турист
Турист
Posts: 567
Joined: Thu Feb 08, 2007 8:52 pm

Post by kzteam » Fri Jul 04, 2008 10:02 am

Това е от сайта d2hackers.org Всичко е копирано !първо питал ли си ги ??? !!!!!!!!!!!!!!! и тоя д2сите и тоя е откраднал !!! :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Image

User avatar
Sunrize
Потребител
Потребител
Posts: 1039
Joined: Tue Jun 10, 2008 6:08 pm
Answers: 24
Location: localhost

Post by Sunrize » Fri Jul 04, 2008 10:19 am

Нито ме интересува кое е крадено,кое не или пък че е от d2hackers .. аз съм го видял в този сайт значи той ми е източник !

Bummer
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1744
Joined: Tue May 22, 2007 9:08 am
Answers: 53
Contact:

Post by Bummer » Fri Jul 04, 2008 6:31 pm

Ами имаше приятели, които се бяха оплакали, че описанието тук е неточно

KlaXeN
Потребител
Потребител
Posts: 1254
Joined: Mon Jan 14, 2008 12:29 pm
Answers: 33
Contact:

Post by KlaXeN » Fri Jul 04, 2008 7:58 pm

и сташно лаг късмет без защити без нищо.

User avatar
2SHAE
Потребител
Потребител
Posts: 1235
Joined: Fri May 04, 2007 7:42 am
Answers: 54

Post by 2SHAE » Sat Jul 05, 2008 8:09 am

кажете как се праят професионални сървъри със защити такива работи без лагове :(

valve
Нов
Нов
Posts: 70
Joined: Fri Jan 22, 2010 8:47 pm
Location: Ruse
Contact:

Post by valve » Sat Jan 30, 2010 9:48 pm

NE BA4KA!! :o

jkl
Нов
Нов
Posts: 9
Joined: Tue Feb 16, 2010 1:24 am

Post by jkl » Tue Feb 16, 2010 4:40 pm

По уркоа стигнах до админ конзолата, пиша abcd123 но нестава изписвами "sorry!"
Някой има ли представа как да влезна ?

User avatar
Hous
Гуру
Гуру
Posts: 2538
Joined: Sat Mar 22, 2008 9:19 pm
Answers: 111
Location: У нас

Post by Hous » Sun Mar 14, 2010 9:16 pm

jkl wrote:По уркоа стигнах до админ конзолата, пиша abcd123 но нестава изписвами "sorry!"
Някой има ли представа как да влезна ?
sorry ^^

Post Reply