Избор на Kindle

misho

Registered
Кой според вас е по-добрият избор - Kindle или Kindle Paperwhite?
Вторият е с touchscreen и подсветка. До колкото разбрах това са основните разлики. Интересно ми е, ако някой е ползвал един от тези, да сподели кое според него си струва повече. На пръв поглед, това че свети екрана звучи добре, особено за вечерно време, но на мен най-много ме привлича в тези четци именно екрана. Не е приятно да се чете от лаптопа. На Paperwhite може да се изключва подсветката, нали? И без нея си е същият като другия предоплагам? :lol:

Промяна:
Тук намерих отговор на въпроса си относно екрана и звучи много добре. Все пак, който има впечатления, да казва! :D
 
Купих си paperwhite преди няколко дена, играл съм си и с двата - с подсветка е много по-приятно четенето и на мен поне не ми уморява очите. Може да се изключи обаче се съмнявам че ще ти се налага често :) Подсветката също докарва екрана до чисто бял цвят като хартия, без нея сивее като другия киндъл.

Голям бонус (поне за мен) е да може да четеш на тъмно, а тъчскрийна е много удобен за браузъра - с копчета много по-трудно се навигира по сайтовете, пък и са шумни.
По между другото браузъра му е много удобен - особено за четене пр. на новини, reddit и т.н сайтове с предимно текст.
Аз го взех от технополис - с около 50лв по-евтин от техномаркет беше и много близко до цената (с отстъпката даже под нея ако не се лъжа) от амазон.
 
Чудесно е, че ще може да се чете на тъмно. Притесняваше ме само да не уморява очите. Нали все пак това му е идеята - да е максимално близо до четенето на хартиена книга.
А закупуването директно от Amazon има ли някакви предимства, ако оставим цената настрана? Някакви привилегии?
 
Аз моя си го взех директно от Amazon UK. Излезе ми 110 паунда за Paperwhite + 30 паунда за специалния кавър(скъп е, но си струва) + 30 лева за доставка. Т.е 250 лв. + 69 лв. + 30 = 349лв. за всичко или само 280лв. за Kindle-a и доставката.
Подсветката е толкова добра, че винаги ще искаш да бъде включена до някаква степен, дори когато четеш на светло, защото прави дисплея още по-бял и с 0 отблясъци. Всъщност степента на подсветка може да се променя, но не може да се изключи напълно точно поради по-горната причина. Аз винаги я оставям на добро ниво, защото прави четенето много по-приятно и лесно. Иначе аз съм с двете ръце за Paperwhite спрямо обикновения Kindle. Дисплея си заслужава парите. Иначе поне за мен ми се струва неудобно да се ползва за друго, освен четене. Браузъра е бавен, а и UI/UX не става. По-добре е да си ползваш обикновен таблет.
 

Горе