Viber,Skype,Whatsapp,Facebook

Hous

Registered
Напоследък от всякъде се бълват тези нови и нови IM приложения, и все повече и повече се чудя за разликата между тях? Всички са леки, всички са известни, всички предлагат абсолютно еднакви функции и въпреки това 90% познатите и приятелите ми имат поне 2 или 3 IM приложения.
Интересно ми е да чуя и вашето мнение? Аз лично си ползвам само FB и то сравнително рядко.
 
Не са точно еднакви.

Skype е доста отдавна и има доста потребители, но в сравнение с viber, при едно обаждане, Viber ти хаби ~250kb на минута, при скайп е 2-3 пъти повече. (- Data usage)

Относно качеството на разговора, дали то е видео или гласово, Skype си печели.

Много хора предпочитат viber заради наличния desktop клиент. Но тези, които не са чак толкова "сошъл" и могат да дишат отвреме на време без личните си контакти предпочитат whatsapp.

А това, че всеки има повече от 1 messenger, сигурно се отражение на това, че контактите му имат различни предпочитания, но държи да поддържа връзка с всички.
 
Fakeheal каза:
А това, че всеки има повече от 1 messenger, сигурно се отражение на това, че контактите му имат различни предпочитания, но държи да поддържа връзка с всички.
Аз имам и използвам само Viber и WhatsApp и причината е че имам приятели, които ползват само Viber например, но не и WhatsApp, както и обратното. Facebook не използвам. А Skype за телефона... много ресурси и дата взима...
 
Fakeheal каза:
А това, че всеки има повече от 1 messenger, сигурно се отражение на това, че контактите му имат различни предпочитания, но държи да поддържа връзка с всички.

придържам се към това мнение.. аз поне само заради тази причина имам тия щуротии 1 куп ..
 
Аз на компютъра ползвам предимно Skype, във FB не ми е удобно да чатя, преди когато имаше FB Messenger го ползвах за чат но от както го спряха избягвам.

На телефона пък предпочитам да ползвам FB и по - рядко skype. Честно казано не ме интересува колко data ползва, 128 kbps (скоростта когато свършат MB-ите на пълната скорост) са достатъчни за провеждане на разговор, поне в редките случай когато съм говорил не съм имал проблеми. Какви ресурси ползва ... също не ме интересува :) не забива програмата значи ресурса стига ... другото не ми е важно :) а и предполагам че всеки съвременен телефон за 300+ лв с 1GB RAM и dual core процесор няма да има проблеми. Поне моя WP няма проблеми с такива параметри, но е на по високата цена :)
 
Използвам Viber, FB и Skype. Честно да си кажа от месенджъра на фейсбук при разговор съм впечатлен, че качеството е много добро. Колкото пъти съм говорил съм нямал проблеми.
Брат ми, когато беше в Англия едва-едва говорихме в скайп или viber, но за разлика от тях през фб се чувахме перфектно.
 
Благодаря на всички за мненията. Просто напоследък ми писна да гледам хора с по 50 програми които имат 99% еднакви функций, явно е, че има малки разлики ... но вероятно най-важната причина е както fakeheal каза, че приятелите и познатите използват различни клиенти и за да останем in touch with them сме принудени и ние. Напоследък излизат още и още нови и чак се чудя как си намират пазар, като имат 99% еднакви функции, нищо иноваторско... но явно с пари и реклама това става. :)
 
Аз също ползвам FB, Viber и Skype. Най съм доволна от месинджера на FB.
Интересно ми е новия вид на FB ( харесванията) дали ви допада. Интересна идея е май.
 
Аз ползвам фейс и понякога скайп, когато пращам снимки, защото във фейс качеството им се разваля.
 

Горе