Колко пъти е преглеждана дадена новина

C++ JAVA
User avatar
Ticketa
Турист
Турист
Posts: 571
Joined: Mon Feb 27, 2012 1:54 pm
Answers: 24
Location: in /root
Contact:

Re: Колко пъти е преглеждана дадена новина

Post by Ticketa » Sun Oct 18, 2020 9:17 pm

Веднага след

Code: Select all

while ($row=mysqli_fetch_array($query)) {
Добави:

Code: Select all

mysql_query("UPDATE `tblposts` SET count = count +1 WHERE `id` = ".$pid.";") or die(mysql_error());
Става:

Code: Select all

<?php
$pid=intval($_GET['nid']);
 $query=mysqli_query($con,"select tblposts.PostTitle as posttitle,tblposts.id as pid,tblposts.Count as count,tblposts.Vrolite as vrolite,tblposts.Rejisior as rejisior,tblposts.Tags as tags,tblposts.Vremetraene as vremetraene,tblposts.DataSuzdavane as datasuzdavane,tblposts.Imdbrating as imdbrating,tblposts.Tags as tags,tblposts.PostImage,tblcategory.CategoryName as category,tblcategory.id as cid,tblsubcategory.Subcategory as subcategory,tblposts.PostDetails as postdetails,tblposts.Video as video,tblposts.PostingDate as postingdate,tblposts.PostUrl as url from tblposts left join tblcategory on tblcategory.id=tblposts.CategoryId left join  tblsubcategory on  tblsubcategory.SubCategoryId=tblposts.SubCategoryId where tblposts.id='$pid'");
while ($row=mysqli_fetch_array($query)) {
mysql_query("UPDATE `tblposts` SET count = count +1 WHERE `id` = ".$pid.";") or die(mysql_error());
?>

User avatar
Vladislaw
Нов
Нов
Posts: 162
Joined: Thu Nov 10, 2011 4:01 pm
Location: България, Костинброд

Re: Колко пъти е преглеждана дадена новина

Post by Vladislaw » Mon Oct 19, 2020 5:03 pm

Така го направих, но спира страницата.. без грешки просто изчезва и остава само хедъра

User avatar
djman
Гуру
Гуру
Posts: 2812
Joined: Sat Sep 12, 2009 8:07 am
Answers: 108

Re: Колко пъти е преглеждана дадена новина

Post by djman » Mon Oct 19, 2020 5:51 pm

Какво предприе, за да откриеш проблема?

User avatar
Vladislaw
Нов
Нов
Posts: 162
Joined: Thu Nov 10, 2011 4:01 pm
Location: България, Костинброд

Re: Колко пъти е преглеждана дадена новина

Post by Vladislaw » Mon Oct 19, 2020 7:00 pm

djman wrote:
Mon Oct 19, 2020 5:51 pm
Какво предприе, за да откриеш проблема?
За момента нищо.
Пробвах кода на Ticketa, но страницата спира да работи. Явно има нещо дето пропускаме..

Fakeheal
Гуру
Гуру
Posts: 2715
Joined: Sat Apr 17, 2010 6:37 am
Answers: 351
Location: /r/eyebleach
Contact:

Re: Колко пъти е преглеждана дадена новина

Post by Fakeheal » Mon Oct 19, 2020 7:29 pm

Защото не е подадена връзката към дб и ползва премахната функция mysql_query. Пусни си грешките, за да знаеш какво се случва.

https://www.php.net/manual/en/function. ... orting.php

Доста полезно е по време на development.

uphero
Потребител
Потребител
Posts: 773
Joined: Mon Feb 20, 2012 12:26 pm
Answers: 32
Location: Казанлък
Contact:

Re: Колко пъти е преглеждана дадена новина

Post by uphero » Mon Oct 19, 2020 9:35 pm

Ticketa wrote:
Sun Oct 18, 2020 9:17 pm
Веднага след

Code: Select all

while ($row=mysqli_fetch_array($query)) {
Добави:

Code: Select all

mysql_query("UPDATE `tblposts` SET count = count +1 WHERE `id` = ".$pid.";") or die(mysql_error());
Става:

Code: Select all

<?php
$pid=intval($_GET['nid']);
 $query=mysqli_query($con,"select tblposts.PostTitle as posttitle,tblposts.id as pid,tblposts.Count as count,tblposts.Vrolite as vrolite,tblposts.Rejisior as rejisior,tblposts.Tags as tags,tblposts.Vremetraene as vremetraene,tblposts.DataSuzdavane as datasuzdavane,tblposts.Imdbrating as imdbrating,tblposts.Tags as tags,tblposts.PostImage,tblcategory.CategoryName as category,tblcategory.id as cid,tblsubcategory.Subcategory as subcategory,tblposts.PostDetails as postdetails,tblposts.Video as video,tblposts.PostingDate as postingdate,tblposts.PostUrl as url from tblposts left join tblcategory on tblcategory.id=tblposts.CategoryId left join  tblsubcategory on  tblsubcategory.SubCategoryId=tblposts.SubCategoryId where tblposts.id='$pid'");
while ($row=mysqli_fetch_array($query)) {
mysql_query("UPDATE `tblposts` SET count = count +1 WHERE `id` = ".$pid.";") or die(mysql_error());
?>
Проверявай си кода преди да публикуваш, той е ползвал mysqli a ти му даваш код с mysql който ако сървъра не е на някое старо РНР няма да работи щот е мъртво .

User avatar
Ticketa
Турист
Турист
Posts: 571
Joined: Mon Feb 27, 2012 1:54 pm
Answers: 24
Location: in /root
Contact:

Re: Колко пъти е преглеждана дадена новина

Post by Ticketa » Tue Oct 20, 2020 6:43 am

uphero wrote:
Mon Oct 19, 2020 9:35 pm
Ticketa wrote:
Sun Oct 18, 2020 9:17 pm
Веднага след

Code: Select all

while ($row=mysqli_fetch_array($query)) {
Добави:

Code: Select all

mysql_query("UPDATE `tblposts` SET count = count +1 WHERE `id` = ".$pid.";") or die(mysql_error());
Става:

Code: Select all

<?php
$pid=intval($_GET['nid']);
 $query=mysqli_query($con,"select tblposts.PostTitle as posttitle,tblposts.id as pid,tblposts.Count as count,tblposts.Vrolite as vrolite,tblposts.Rejisior as rejisior,tblposts.Tags as tags,tblposts.Vremetraene as vremetraene,tblposts.DataSuzdavane as datasuzdavane,tblposts.Imdbrating as imdbrating,tblposts.Tags as tags,tblposts.PostImage,tblcategory.CategoryName as category,tblcategory.id as cid,tblsubcategory.Subcategory as subcategory,tblposts.PostDetails as postdetails,tblposts.Video as video,tblposts.PostingDate as postingdate,tblposts.PostUrl as url from tblposts left join tblcategory on tblcategory.id=tblposts.CategoryId left join  tblsubcategory on  tblsubcategory.SubCategoryId=tblposts.SubCategoryId where tblposts.id='$pid'");
while ($row=mysqli_fetch_array($query)) {
mysql_query("UPDATE `tblposts` SET count = count +1 WHERE `id` = ".$pid.";") or die(mysql_error());
?>
Проверявай си кода преди да публикуваш, той е ползвал mysqli a ти му даваш код с mysql който ако сървъра не е на някое старо РНР няма да работи щот е мъртво .
Като грамотен човек може и сам да го проверява. Дебъгинка е важен. 3 страници се изписаха за нещо елементарно , а той не може да дебъгне и разбере от къде идва проблема.


Ползвай за грешките;

Code: Select all

ini_set('display_errors', 1);
ini_set('display_startup_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);

User avatar
Vladislaw
Нов
Нов
Posts: 162
Joined: Thu Nov 10, 2011 4:01 pm
Location: България, Костинброд

Re: Колко пъти е преглеждана дадена новина

Post by Vladislaw » Tue Oct 20, 2020 3:47 pm

Братлета не съм наясно с php. Не мога да бъгвам, дебъгвам и тн.
Занимавам се с уеб и графичен дизайн. Работя с WP.
За това се допитвам до Вас..

User avatar
Ticketa
Турист
Турист
Posts: 571
Joined: Mon Feb 27, 2012 1:54 pm
Answers: 24
Location: in /root
Contact:

Re: Колко пъти е преглеждана дадена новина

Post by Ticketa » Tue Oct 20, 2020 4:51 pm

Vladislaw wrote:
Tue Oct 20, 2020 3:47 pm
Братлета не съм наясно с php. Не мога да бъгвам, дебъгвам и тн.
Занимавам се с уеб и графичен дизайн. Работя с WP.
За това се допитвам до Вас..
В крайна сметка добавили ГОРНИТЕ ТРИ РЕДА , които ти казах или както и Fakeheal каза ?

Когато ги добавиш ни сподели грешките , които страницата ти дава.

Пробвай така:

<?php
$pid=intval($_GET['nid']);
$query=mysqli_query($con,"select tblposts.PostTitle as posttitle,tblposts.id as pid,tblposts.Count as count,tblposts.Vrolite as vrolite,tblposts.Rejisior as rejisior,tblposts.Tags as tags,tblposts.Vremetraene as vremetraene,tblposts.DataSuzdavane as datasuzdavane,tblposts.Imdbrating as imdbrating,tblposts.Tags as tags,tblposts.PostImage,tblcategory.CategoryName as category,tblcategory.id as cid,tblsubcategory.Subcategory as subcategory,tblposts.PostDetails as postdetails,tblposts.Video as video,tblposts.PostingDate as postingdate,tblposts.PostUrl as url from tblposts left join tblcategory on tblcategory.id=tblposts.CategoryId left join tblsubcategory on tblsubcategory.SubCategoryId=tblposts.SubCategoryId where tblposts.id='$pid'");
while ($row=mysqli_fetch_array($query)) {
mysqli_query("UPDATE `tblposts` SET count = count +1 WHERE `id` = ".$pid.";");
?>

User avatar
Vladislaw
Нов
Нов
Posts: 162
Joined: Thu Nov 10, 2011 4:01 pm
Location: България, Костинброд

Re: Колко пъти е преглеждана дадена новина

Post by Vladislaw » Tue Oct 20, 2020 6:58 pm

Сега, когато го направих mysqli_query сайта си работи, но count-a си стой на 0 макар, че има връзка с бд

Post Reply