Как резултатите да се прехвърлят ?

C++ JAVA
User avatar
iwanov
Шаман
Шаман
Posts: 3045
Joined: Wed Nov 01, 2006 9:18 pm
Answers: 192
Location: Варна

Как резултатите да се прехвърлят ?

Post by iwanov » Sun Feb 04, 2007 9:52 pm

Така парво да обясня:
Правя системата за уроци на оур и така да речем е написан вече дадения урок и като цакнеш да го четеш ти го показва във view.php обаче мен ми трябва да изкарва резултатите във viewpage.php?page_id=5 че да се показват в самия сайт, а не на бял лист както е в урока.
Искам да попитам как резултатите да се прехвърлят автоматично във viewpage.php?page_id=5 и потребителя да го насоча там.
Не го обясних както трябва ама ще се надявам да сте ме разбрали.
Ето и кода на файла view.php:

Code: Select all

<?php
include&#40;'conf.php'&#41;;
$getid = $_GET&#91;'id'&#93;;
$connection = mysql_connect&#40;localhost, $user,$pass&#41; or die&#40;"Сайтът не може да се свърже към базата данни"&#41;;
$db = @mysql_select_db&#40;$db,$connection&#41;or die&#40;"Сайтът не може да се свърже към базата данни"&#41;;



$sql = "SELECT * FROM uroci WHERE id = '$getid'";
$result = @mysql_query&#40;$sql,$connection&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;

while &#40;$sql = mysql_fetch_object&#40;$result&#41;&#41; 
&#123;
 $zaglavie = $sql -> zaglavie;
 $urok = $sql -> urok;
 $avtor= $sql -> avtor;
 $kategoria = $sql -> kategoria;

$urok = str_replace&#40;"&#58;&#41;",'<img src="images/smilies/icon_smile.gif" border="0" >',$urok&#41;;
$urok = str_replace&#40;"&#58;&#40;",'<img src="images/smilies/icon_sad.gif" border="0" >',$urok&#41;;
$urok = str_replace&#40;"&#58;arrow&#58;",'<img src="images/smilies/icon_arrow.gif" border="0">',$urok&#41;;
$urok = str_replace&#40;"&#58;D",'<img src="images/smilies/icon_biggrin.gif" border="0">',$urok&#41;;
$urok = str_replace&#40;"&#58;?",'<img src="images/smilies/icon_confused.gif" border="0">',$urok&#41;;
$urok = str_replace&#40;"8&#41;",'<img src="images/smilies/icon_cool.gif" border="0">',$urok&#41;;
$urok = str_replace&#40;";&#40;",'<img src="images/smilies/icon_cry.gif" border="0">',$urok&#41;;
$urok = str_replace&#40;"",'<img src="images/smilies/icon_eek.gif" border="0">', $urok&#41;;
$urok = str_replace&#40;"&#58;evil&#58;",'<img src="images/smilies/icon_evil.gif" border="0">', $urok&#41;;
$urok = str_replace&#40;"",'<img src="images/smilies/icon_exclaim.gif" border="0">', $urok&#41;;
$urok = str_replace&#40;"",'<img src="images/smilies/icon_idea.gif" border="0">', $urok&#41;;
$urok = str_replace&#40;"",'<img src="images/smilies/icon_lol.gif" border="0">', $urok&#41;;
$urok = str_replace&#40;"&#58;x",'<img src="images/smilies/icon_mad.gif" border="0">', $urok&#41;;
$urok = str_replace&#40;"",'<img src="images/smilies/icon_question.gif" border="0">', $urok&#41;;
$urok = str_replace&#40;"&#58;P",'<img src="images/smilies/icon_razz.gif" border="0">', $urok&#41;;
$urok = str_replace&#40;"&#58;oops&#58;",'<img src="images/smilies/icon_redface.gif" border="0">', $urok&#41;;
$urok = str_replace&#40;"&#58;roll&#58;",'<img src="images/smilies/icon_rolleyes.gif" border="0">', $urok&#41;;
$urok = str_replace&#40;"&#58;o",'<img src="images/smilies/icon_surprised.gif" border="0">', $urok&#41;;
$urok = str_replace&#40;"&#58;wink&#58;",'<img src="images/smilies/icon_wink.gif" border="0">', $urok&#41;;


&#125;?>
<?php
if&#40;$getid == ""&#41;&#123;echo "<meta http-equiv=\"refresh\" content=\"0;url=index.php\">";&#125;
?>

<table border="0" width="100%">
<tr>
<td width="100%"><b>&nbsp;&nbsp;<font size="2"><?php echo $zaglavie . " </b>- Написано от <b> ".$avtor."</b>, Категория &#58; ".$kategoria;?></font></b><hr><br /></td>
</tr>
<tr>
<td width="100%"><font size="2"><?php echo $urok;?></font><br /><hr /></td></tr>
</table>

User avatar
mizarck
Гуру
Гуру
Posts: 2195
Joined: Fri May 05, 2006 7:51 pm
Answers: 39
Location: София

Post by mizarck » Sun Feb 04, 2007 10:17 pm

Не съм гледал системата за уроци на our а и нямам толко време
но ето ти един начин да нахправиш това което изкаш

Code: Select all

<?php
$page = $_GET&#91;'page_id'&#93;;
if &#40;$page == "5"&#41;
&#123;
// koda
&#125;
?>
предполагам че можеш да се справиш

пп когато оделя 20-30 мин ще разгледам системата и ще вида как може да се направи
sdfsdf

User avatar
iwanov
Шаман
Шаман
Posts: 3045
Joined: Wed Nov 01, 2006 9:18 pm
Answers: 192
Location: Варна

Post by iwanov » Sun Feb 04, 2007 11:19 pm

начи неразбрах как трябва да си съставя файла view.php
ако може напиши ми само началото и каря как трябва да са точно че немога да го направя :cry:

Admin
Site Admin
Site Admin
Posts: 5
Joined: Thu Jan 01, 1970 12:00 am
Answers: 224

Post by Admin » Sun Feb 04, 2007 11:26 pm

iwanov wrote:начи неразбрах как трябва да си съставя файла view.php
ако може напиши ми само началото и каря как трябва да са точно че немога да го направя :cry:


Не разбрах точно какво искаш.
Прочетох горния пост но не е зле да дадеш някакво демо и да
опиташ пак да обясниш.

astor
Турист
Турист
Posts: 269
Joined: Sat Dec 16, 2006 8:07 pm
Contact:

Post by astor » Sun Feb 04, 2007 11:29 pm

до колкото разбрах инсталирал е някакъв сайт и от него съставя
viewpage.php?page_id=5 иска да вкара кода за урока вътре да се отваря със темплейт със всичко така ли иванов

User avatar
iwanov
Шаман
Шаман
Posts: 3045
Joined: Wed Nov 01, 2006 9:18 pm
Answers: 192
Location: Варна

Post by iwanov » Sun Feb 04, 2007 11:45 pm

Значи инсталирал съм си готов саит и той е php fusion и там от админ панела има опция (допалнителна страница) и оттам съм си направил мястото където пишеш урока , създал съм си и станица в която е листа с написаните теми.

Значи да обясня:
Опцията допалнителна страница ти допалва станичка в която ти си слагаш това което ти искаш да съдържа дадената допалнителна страница както съм си направил това за писането на урока и за листа с написаните уроци и изкам да си създам страница в която като отвориш даден урок да се показва в тази допалнителна страница.

User avatar
mizarck
Гуру
Гуру
Posts: 2195
Joined: Fri May 05, 2006 7:51 pm
Answers: 39
Location: София

Post by mizarck » Mon Feb 05, 2007 4:34 am

iwanov wrote:Значи инсталирал съм си готов саит и той е php fusion и там от админ панела има опция (допалнителна страница) и оттам съм си направил мястото където пишеш урока , създал съм си и станица в която е листа с написаните теми.

Значи да обясня:
Опцията допалнителна страница ти допалва станичка в която ти си слагаш това което ти искаш да съдържа дадената допалнителна страница както съм си направил това за писането на урока и за листа с написаните уроци и изкам да си създам страница в която като отвориш даден урок да се показва в тази допалнителна страница.


това вече е друго нещо

каде записваш уроците в база данни или в прости файлове
ако е в база данни дай структурата на таблецата кадето са уроците а ако са в прости файлове покажи примерен файл как ги записваш
sdfsdf

User avatar
jooorooo
Шаман
Шаман
Posts: 4334
Joined: Sat May 06, 2006 10:28 pm
Answers: 576
Location: I-net
Contact:

Post by jooorooo » Mon Feb 05, 2007 7:18 am

$sql = "SELECT * FROM uroci WHERE id = '$getid'";
$result = @mysql_query($sql,$connection) or die(mysql_error());

while ($sql = mysql_fetch_object($result))
{
$zaglavie = $sql -> zaglavie;
$urok = $sql -> urok;
$avtor= $sql -> avtor;
$kategoria = $sql -> kategoria;
в БД записва.

ето я и системата:

http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=794

User avatar
iwanov
Шаман
Шаман
Posts: 3045
Joined: Wed Nov 01, 2006 9:18 pm
Answers: 192
Location: Варна

Post by iwanov » Mon Feb 05, 2007 11:12 pm

плс хелп някой не се ли сеща как може да стане !!! :cry:
Много е спешно. :cry:

Admin
Site Admin
Site Admin
Posts: 5
Joined: Thu Jan 01, 1970 12:00 am
Answers: 224

Post by Admin » Tue Feb 06, 2007 12:18 am

Аз го гледах няколко пъти този въпрос но не мога да го схвана.
Трябва да видя ДЕМО за да се ориентирам за какво става въпрос.
Дай точен линк...

Аз не работя с тази система .
НЕ съм наясно нито с кода нито с темплейтите .

Това с готовите системи не става така както с написаните от теб.
Ако е писана от теб ще ми дадеш някакъв код и аз ще го преправя.
В случая ти не можеш да ми дадеш код .
Аз няма как да го разгледам и да ти допиша нещо.

НЕ мисля, че някой ще успее да ти помогне колкото и топика да ти напишат
в тази тема ( даже съм почти сигурен :) )

Трябва да е ясно какво искаш и трябва да е налице кода,
който трябва да се промени.

Post Reply