Как се справя лаптопа Ви в тези жеги? :)

Колко е температурата на процесора на лаптопа Ви?

  • 40 - 50

    Votes: 0 0.0%
  • 50 - 60

    Votes: 0 0.0%
  • 60 - 70

    Votes: 0 0.0%
  • 70 - 80

    Votes: 0 0.0%

  • Общо гласове
    0
SveXteZ каза:
Аз на тая тема бях говорил с един колега и той спомена че е сменил доста подложки и си е намерил някаква, която му държи лаптопа наистина студен. Има подложки има и подложки особено като са някакви гаражни за по 15-20 лв не можеш да очакваш нещо кой знае какво
ПП: Коя е програмата да тествам и аз.

Програмата за температура е RealTemp. За натоварване можеш да ползваш някакъв бенчмарк, аз съм написал какво съм ползвал отдолу.

П.С. Подложката е 50лв. Не е гаражна, 750-1200 оборота в минута, най-бързата, която можах да намеря. Въпреки че бързината не гарантира по-качествено охлаждане. Днес тествах и на Macbook Air. С друга подложка - 40лв., същия резултат.
 
Ами недей да играеш на него. Рано или късно, ще се отлепи я северния мост, я графичния процесор и после проблеми..

Моя - около 55 градуса, от малките HP-та(110c)
 
4793.jpg

:oops:
 
Пиша в тази тема от преди 2 години, само защото се индексира в Google и осъзнах че изводът ми горе и на предишната страница е неверен. За да не лъжа хората, променям мнението си: ако лаптпа ви работи на 88-98 градуса, скъсявате живота му драстично и при 100 можете да го изпечете (CPU-то изключва автоматично при 100 и водата ври на тая температура :D).

Взех един cooler днес, който е под наклон, с голяма перка :D, не духа силно, но не е важно това, а въздушният поток, който създава. Така че ако взимате - взимайте с голям вентилатор, защото мести повече въздух.

Пробвах 100% натоварване на CPU (Cinema 4D Scene Rend), 100% на GPU (Assassin's Creed IV) и температурите са драстично надолу и след изход от играта си падат на 40-50 моментално. Преди не се пипаше отдолу от топлина (беше само повдигнат, без подложка) и клавиатурата се загряваше много, температурата е стигала до забележителните 97 градуса :D.

http://store.picbg.net/pubpic/FC/27/6fc9c0ca3db1fc27.jpg тука е след изход от играта.

Така че, обновения извод: ако се държите при горните граници, вземете нещо да охлаждате. Предишния ми извод беше неверен, защото не тествах правилно :).
 

Горе