Софтуер за редакция на видео клипове - видео обработка

Blinky

Administrator
Екип
Здравейте, група.

Абе да ви питам. Някой случайно да знае или ползва и да е останал доволен от някакъв безплатен или платен софтуер за видео обработка. Идеята е само на ниво са се оптимизира размера, защото явно се снима и суровия материал на клип от 15 мин. излиза някакви гигабайти, което е адски много за каквото и да е уеб ползване, ако не се държи от стриминг сайт. Като начални предложения, ще се радвам за нещо безплатно. Но ако все е нужно някакъв платен, ще се радвам и за мнения там. :)

Накратко, мой познат снима клипчета как тренира и иска да направи поредица, която да сподели и продава в сайта си. Ако някой нещо се сети, нека драсне някой друг ред. ;) Мерси много.
 
Ако искаш само да го конвертираш към друг формат или да го компресираш AIMP няма ли да ти свърши работа?

edit: моя грешка.. това на AIMP било само аудио конвертор. Пробвай с Handbrake. Най-добре към webm да ги конвертира.

По принцип нищо не му пречи да ги качи като скрит плейлист в youtube и да ги embed-ва. Така няма да харчи трафик, няма да си играе да ги конвертира, получава бонусите на стрийминг услугите..

 
Аз съм ползвал HandBrake и върши отлична работа. Относно размера все пак зависи от доста настройки, които са доста стандартни за различни енкодери (като ffmpeg) и вероятно са именувани по същия начин. За това потърси в интернет за примерни настройки за твоя случай. За съжаление с тях и аз не мога да ти помогна.

За моя случай ми трябваше да преобразувам avi в mp4 или mkv като не губя качество (което си е зле по принцип - Покемон епизоди от '97).
 
Virtualdub - в нета има уроци
 
Мога да ти препоръчам да пробваш отворен код.

Или по опростени
 
Много благодаря, ще тества някои от предложението. И аз си мисля, че е някой телефон и подходящ апп ще стане къде къде по-добре, за монтаж на надписи и прочие, може би също. Ако нещо се сети за нещо още, ще се радвам. И ще дам фидбек, ако нещо се е ползвало. За друг познат знам да си прави продуктовите снимки за онлайн магазина с iPhone + DoMyShoot-Product Photo Studio
 
За телефон съм ползвал CyberLink PowerDirector. Добре стана всичко. Може да си платиш 1$ за trial
 
За телефон съм ползвал CyberLink PowerDirector. Добре стана всичко. Може да си платиш 1$ за trial
Много мерси.

В този ред на мисли, чудя се дали тук да попитам. Някой има ли платен канал в YouTube, като явно идеята е да се плаща през сайта (а и може през YouTube) и да пуска съдържание само за премиум мембърите на канала.

Попаднах на това:


И смиля,че е не лош вариант, качвай ги някакви интрота и даващ на други (платени) по-голямо членство, за да гледат пълните видеа.Сега го разучавам и смятам, че е подходящ начин. Отделно човека ще има сайт, на който ще прави промоции и ще може и там да се заплаща за членство.
 
Гледам доста го правят. Платен patreon или substack с линкове към Private video ( view by link) във YouTube. Не се притесняват за това да ли някой ще си го дръпне a ако някой reupload лесно доказваш че ти си правил оригинала.
 
Гледам доста го правят. Платен patreon или substack с линкове към Private video ( view by link) във YouTube. Не се притесняват за това да ли някой ще си го дръпне a ако някой reupload лесно доказваш че ти си правил оригинала.
Те и затворените видеа в затворените системи също имат опция за сваляне, а ако нямат има софтове, които го правят. Реално голямото притеснение е дали акаунта се споделя, но тук би ли си споделил gmail акаунта. :) Отделно, ако те засече някоя верификация по телефон. Някак ми изглежда по-добре, отделно, а може би най-големия плюс е, че не даваш излишен бюджет за хостването им, а отделно правиш вече външен канал.
 

Горе